Uudenlainen tarjonta tavoittelee uutta yleisöä – Weegeellä soi jazz töiden jälkeen perjantaisin

Iiro Rantala (oik) on koonnut nuoria taitajia uuteen Flock-yhtyeeseensä. April Jazz

Anneli Tuominen-Halomo

April Jazz Clubit järjestetään tänä syksynä Näyttelykeskus Weegeellä. Sarjan ensimmäinen konsertti kuullaan perjantaina 2. lokakuuta.

Ebelillä on vahva rooli tapahtumissa ja ensimmäinen konsertti onkin Ebeliopet on stage. Lavalle nousee musiikkiopiston opettajista koottu Ebeliopet-kollektiivi, jossa ovat mukana monista kotimaisen jazzin kärkiyhtyeistä tutut Mirja Mäkelä, Jenny Robson, Petri Puolitaival ja Riitta Paakki.

Nyt April Jazzin ja Näyttelykeskus Weegeen yhteistyössä tuottama konserttisarja tuo kotimaisen jazzin parhaimmiston museoympäristöön.

Syksyn mittaan jazz soi Weegeellä livenä kymmenenä perjantai-iltana, jolloin sekä konsertteihin että Weegeen museoihin on vapaa pääsy.

Konsertit järjestetään Weegeen tilavassa aulassa, ja ravintolan palvelut ovat käytettävissä konserttien aikana.

Festivaalijohtaja Matti Lappalainen iloitsee uudesta yhteistyöstä, joka mahdollistaa kokonaisvaltaisen taide-elämyksen livemusiikin ja Weegeen taidetarjonnan kohdatessa.

– Toivomme klubin tavoittavan uutta yleisöä jazzin pariin, Lappalainen sanoo.

April Jazz Clubin syksyn ohjelmisto koostuu tuoreesta musiikista. Kansainvälisen tason kotimaisilta kokoonpanoilta on luvassa uutta jazzia ja levynjulkaisukonsertteja.

9. lokakuuta Weegeellä soittaa Markus Niittynen Trio.

Perjantaina 6. marraskuuta esiintyy kansainvälisesti ehkä tunnetuimman suomalaisen jazzmuusikon Iiro Rantalan uusi kokoonpano Flock, jossa soittavat nuoret ja näkemykselliset Maja Mannila, Johannes Granroth ja Severi Sorjonen.

Olli Soikkeli esiintyy harvoin Suomessa, mutta nyt häntä kuullaan April Jazz Clubilla Grammy-palkitun pianisti Marian Petrescun ja maineikkaan basistin Kaisa Mäensivun kanssa 30. lokakuuta.

Mika Mylläri Quintet tekee paluun uuden albuminsa vauhdittamana 13. marraskuuta.

Jokaisen klubi-illan aloittaa Espoon musiikkiopisto Ebelin nuorten muusikkojen esitys.

Weegeen aulassa on jazzin kuuntelijoille 70 istumapaikaa ja 30 seisomapaikkaa. Lisäksi jazz kuuluu ravintolaan, jossa on käytettävissä 90 paikkaa.

Kaikki konserttitiedot ovat sivulla apriljazz.fi/club.

Ajankohtaiset turvallisuusohjeet asiakkaille löytyvät osoitteesta weegee.fi.

April Jazz ja Näyttelykeskus Weegee ovat tehneet aiemmin yhteistyötä jazzin saralla yksittäisten konserttien muodossa.

April Jazz ja Emma – Espoon modernin taiteen museo ovat tilanneet yhteistyössä taidetta heijastelevia sävellyksiä rikastuttamaan taide-elämystä. Emmassa on kuultu muun muassa saksofonisti Esa Pietilän teos.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut