Maskisuositus käyttöön lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa Espoossa

Toisen asteen oppilaitosten henkilökunta saa maskit työnantajalta, kertoo Espoon sivistystoimenjohtaja Harri Rinta-aho. Taimi Haimila

Sirkku Aalto

Espoon lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa on otettu käyttöön maskisuositus. Kaupunki tiedotti asiasta tiistaina aamupäivällä.

Pääkaupunkiseudun alueellinen koronakoordinaatioryhmä totesi viime viikolla, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemiassa kiihtymisvaiheeseen. Tästä johtuen kaupungit alkavat panna toimeen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n päivitettyä suositusta kasvomaskien käytöstä. Kiihtymisvaiheessa THL suosittelee maskien käyttöä myös muun muassa toisen asteen oppilaitoksissa.

Tarkoitus on, että Espoossa toisen asteen opiskelijat hankkivat kasvomaskit pääsääntöisesti itse. Jos maskeihin ei ole varaa, opiskelijat voivat hakea maksuttomia maskeja eri puolilla Espoota sijaitsevista jakelupisteistä. Oppilaitosten henkilökunta saa maskit työnantajalta, Espoon sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho kertoo.

Hän toivoo, että lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan pysyä lähiopetuksessa.

– Se on todella paljon kiinni opiskelijoiden omasta käyttäytymisestä, Rinta-aho sanoo.

Edit 29.9.2020 klo 12.00: Päivitetty jutussa aiemmin ollut ennakkotieto maskisuosituksesta voimaan tulleeksi suositukseksi.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut