Mielenosoitus keräsi 300 ihmistä – tapiolalaiset haluavat pikaisia päätöksiä uimahallista

Noin 300 tapiolalaista kokoontui maanantaina illansuussa mielenosoitukseen puolustamaan Tapiolan uimahallia ja kansallismaisemaa. Mielenilmauksen olivat organisoineet asukasyhdistys Tapiolan Kilta ja tapiolalainen Olli Ihamäki.

Tilaisuudella haluttiin paheksua sitä, että uimahallin korjausurakan alkuunpääsyä on jouduttu odottamaan jo viitisen vuotta.

– On käsittämätöntä, että tällainen peruspalvelu makaa odottamassa, kun muualla rakennetaan mitä vaan, Olli Ihamäki kommentoi.

E nsimmäisten joukossa paikalle saapuivat Marjatta ja Kimmo Lahtinen.

– Tämä on ihan järkyttävä tilanne. Me olemme asuneet uimahallin vieressä 55 vuotta ja käyttäneet sitä säännöllisesti, Marjatta Lahtinen sanoi.

– Uimahalli on merkinnyt meille viihtyvyyttä ja on yksi syy siihen, että olemme asuneet täällä niin pitkään.

Viime vuosina Lahtiset ovat käyttäneet Leppävaaran uimahallia ja kesäisin heillä on tapana käydä uimassa Stadikalla.

– Se, että uimahalli on suojeltu kohde, olisi heti pitänyt ottaa huomioon ja ryhtyä sitten kunnostustoimiin, Kimmo Lahtinen totesi.

– Uimahalli on asukkaille myös sosiaalinen elementti, koska uimarit ovat tutustuneet toisiinsa.

Kaitaalla asuva Sami Hartikainen tuli paikalle poikiensa Alexin ja Emilin kanssa. Poikia kiinnosti, mikä on mielenosoitus, koska sana oli tullut heille tutuksi lastenkirjasta. Siinä tosin puolustettiin mielenosoituksella puistoa.

– Meiltä ajaa Tapiolaan kymmenessä minuutissa, joten voisimme hyvin käydä täällä uimassa. Nyt käytämme Espoonlahden hallia.

Tapiolan Killan puheenjohtaja Marjatta Larsio muistutti, että Tapiolan uimahalli on ollut tärkeä kouluillekin, koska halli on kävelymatkan päässä.

– Olisi tärkeää saada halli käyttöön, koska uimataito on suomalaisille kansalaistaito.

Tutkimusten mukaan Tapiolan uimahalli on huonossa kunnossa. Mielenosoittajien viesti oli, että nyt kun selvitykset on tehty, pitäisi saada nopeasti aikaan päätöksiä.

– Uimahalli tällaisessa mittakaavassa ja muodossa kuuluu tähän paikkaan aivan kuten Keskustornikin kuuluu tähän maisemaan. Kukaan ei ole vielä rohjennut puhua siitä, että Keskustornin tilalle pitäisi rakentaa isompi torni, Ihamäki sanoi paikalle kerääntyneelle väkijoukolle.

Tapiolalaisten mielestä pienipiirteinen ja kylpylämäinen hotelli sopii paikalle jatkossakin.

Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kai Mykkänen (kok) poikkesi mielenosoitukseen kesken juoksulenkkinsä.

– Uimahallin kohtalo pitäisi saada ratkaistua tänä syksynä, koska sitä on jo viisi vuotta vatvottu, hän sanoi.

– Nyt on oikea aika painaa päälle, koska talousarvioon on varattu rahat hankkeelle.

Tila- ja asuntojaoston puheenjohtaja Henna Partanen (vihr) lupasi, että päätöksiä on tulossa, mutta ei vielä ensi kuussa.

Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen totesi, että uimahallin kohtalo on ollut tavallista monimutkaisempi ja nyt se on varmaan Suomen tutkituin talo. Se antaa hyvän pohjan jatkolle.

Olli Ihamäki kyseli, milloin Tapiolan uimahallissa uidaan. Mäkisen arvio oli, että 3,5 vuoden kuluttua.

Mäkisen mukaan asiassa puristaa se, että hallin kunto on niin huono kuin se on ja nyt mietitään, mitä raadolle voi tehdä.

Mielenosoitukseen osallistujat allekirjoittivat sankoin joukoin Tapiolan uimahalli käyttökuntoon -kuntalaisaloitteen, jonka on organisoinut Päivi Piispa Tapiolan Killan tuella. Se on allekirjoitettavissa myös nettisivulla. Tavoitteena on koota ainakin tuhat nimeä ja luovuttaa aloite kaupungille.

Edit 28.9.2020 klo 20.20: Otsikkoon lisätty mielenosoituksen osallistujamäärä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut