Perhepäivähoitajat valittiin vuoden kauklahtelaiseksi – "Perhepäivähoidosta on tullut uudestaan houkutteleva vaihtoehto"

Kauklahden perhepäivähoitajat on valittu vuoden 2020 kauklahtelaiseksi. Valinnan teki Kauklahti-seura.

Seuran mukaan perhepäivähoitajat ovat tehneet merkityksellistä työtä pienten lasten hyväksi nyt koronavuonna ja aiemmin. Perhepäivähoitajien työn katsotaan hyödyttävän Kauklahtea pitkäaikaisesti.

Palkinto osoitettiin sekä kunnallisille että yksityisille perhepäivähoitajille.

– Perhepäivähoidosta on tullut oikeastaan uudestaan houkutteleva vaihtoehto lasten varhaiskasvatuspaikaksi. Ja tätä vain vahvistaa se, että vuodesta 2019 lähtien uusilta espoolaisilta hoitajilta on vaadittu alalle soveltuva koulutus, sanoo yksityisenä perhepäivähoitajana Kauklahdessa työskentelevä Marika Kerätär.

Kerättären mukaan perhepäivähoidon suosion kasvuun on vaikuttanut muun muassa yksityisten perhepäivähoitajien työ perhepäivähoidon näkyvyyden edistämiseksi ja yhteistyön lisäämiseksi Espoon kaupungin kanssa.

Espoon yksityiset perhepäivähoitajat tekivät viitisen vuotta sitten markkinointisivuston (eypph.fi), jotta perhepäivähoitoa etsivät perheet löytäisivät hoitajat helpommin. Kerättären mukaan sivustolta löytyy nyt noin 35 Espoossa toimivan yksityisen perhepäivähoitajan yhteystiedot. Osa perhepäivähoitajista ei ole halunnut tietojaan markkinointisivustolle.

Yksityiset perhepäivähoitajat ovat myös osallistuneet Yksityiseksi perhepäivähoitajaksi Espoossa -oppaan tekoon yhdessä Espoon varhaiskasvatuksen kanssa.

Espoossa toimivien kunnallisten perhepäivähoitajien määrä on ollut laskussa viime vuosina.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut