Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummelta tiukka ei ruuhkamaksuille – kunta ei hyväksy edes valmistelun jatkoa

Kirkkonummen kunta toistaa kielteisen kantansa Helsingin seudulle suunnitelluista tietulleista tai ruuhkamaksuista. Kunnanhallitus ei hyväksy, että asiaa edes valmistellaan.

Autoilijoilta kerättävät ruuhkamaksut pysyvät sinnikkäästi esillä useissa yhteyksissä.

Kirkkonummen kunnanhallitus sivusi aihetta maanantai-iltana, kun se sorvasi lausuntoa niin sanottuun MAL-sopimukseen, jonka valtio, HSL ja Helsingin seudun kunnat ovat neuvotelleet kesän alussa.

Sopimuksessa kunnat ja kaupungit sekä valtio ovat neuvotelleet asuntotuotannon tavoitteista ja liikennehankkeista lähivuosille.

Valtio lupaa sopimuskumppanina rahaa kunnille, kun ne sitoutuvat omalta osaltaan sopimustavoitteisiin.

Kirkkonummi sitoutuu sopimuksella siihen, että kunta edesauttaa 435 uuden asunnon valmistumista vuosittain. Kunnan keskeisin työväline saavuttaa tavoite on huolehtia, että valmiita asemakaavoja on asuntotuotantoon tarpeeksi.

Ruuhkamaksuista MAL-sopimuksessa todetaan vain lyhyesti, että ruuhkamaksujen mahdollistamista koskeva lainvalmistelu aloitetaan. Päätös maksujen käyttöönotosta tehdään erikseen.

Kirkkonummi vastustaa edelleen tietullien tai ruuhkamaksujen valmistelun jatkamista, eikä kunta sitoudu hyväksymään niitä, todetaan kunnanhallituksen maanantaisessa esityksessä kunnanvaltuustolle.

Kunnanhallitus toteaa lisäksi, että joukkoliikenteen kehittäminen on tärkeää asukkaiden palvelujen ja liikkumisen sekä seudun ilmastotavoitteisen saavuttamiseksi, mutta yksityisautoilu on kunnan asukkaiden kannalta usein välttämätöntä ja tärkeää.

MAL-sopimuksessa mainitaan myös lähiliikenteen uudet junavarikot, joiden sijoituspaikkana on ollut esillä muun muassa Luoma ja Vuohimäki Kirkkonummella.

Sopimuksen mukaan uusia varikkoja tarvitaan välttämättä, mutta ei oteta mitään kantaa missä ne voisivat sijaita.