Alle kymmenen vuotta vanhan kunnantalon remontti yritetään saada viimein valmiiksi – sisäilmaongelmat kärjistyivät Kirkkonummella neljä vuotta sitten

Kirkkonummen kunnantalo valmistui tammikuussa 2012. Arkisto/Paavo Rantalainen

Paavo Rantalainen

Kirkkonummen kunnantalon sisäilmaongelmista alkaneet remonttityöt pyritään saamaan viimein tehtyä.

Tavoitteena on, että kaikki kerrokset on kunnostettu ensi vuoden alussa.

Vajaat yhdeksän vuotta vanhassa kunnantalossa on ollut ongelmia alusta lähtien.

Sisäilmaongelmien takia yksi kerros tyhjennettiin vuonna 2016 syksyllä, ja sen jälkeen remontista on neuvoteltu talon omistajan kanssa ja kunnostustöitä on välillä tehty.

Tällä hetkellä on menossa kolmannen kerroksen kunnostus, ja viimeisenä on vuorossa neljäs kerros, jonka arvioidaan valmistuvan tammikuussa.

Kunnantalon omistaa eläkeyhtiö Keva. Kunta on omistajana viiden prosentin osuudella ja on kiinteistössä vuokralla.

Vuokra on runsaat 100 000 euroa kuukaudessa. Täyttä vuokraa ei ole maksettu silloin, kun kaikkia tiloja ei ole voitu käyttää.

Vuosien mittaan on käyty monia neuvotteluja talon kunnostuksesta ja korjauksista.

Osapuolia on neljä: Kirkkonummen kunta, Keva, talon urakoitsija Peab ja vielä kiinteistöosakeyhtiö, joka omistaa kunnantalon.

Kiinteistö Oy Kirkkonummen kunnantalo on laatinut viimeiset korjaussuunnitelmat ja laskemat kahdelle kerrokselle. Kerroksissa vaihdetaan muun muassa lattiapinnat.

Kustannuksiksi on arvioitu vajaat 900 000 euroa. Siitä suoraan kunnan osuus on noin 30 000 euroa, joka muodostuu vähäisistä muutos- ja maalaustöistä.

Kunta joutuu myöhemmin neuvottelemaan vuokrasta Kevan kanssa, koska korjauskustannukset rasittavat kiinteistöosakeyhtiön taloutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.