Naisjalankulkija kertoo miesautoilijan lyöneen hänen naamansa verille – poliisi tutkii välikohtausta Otsolahden venesatamassa

Liikenne: Asukas toivoo ajokieltomerkkiä satama-altaan kohdalle, jossa nyt kulkevat sekä kevyt liikenne että autot.

Poliisi ja ambulanssi hälytettiin Otsolahden rantaan tiistaina. Lukijan kuva
Johanna Halava

Johanna Halava

Autoilijoiden ja jalankulkijoiden väliset ongelmat ovat nimettömänä esiintyvän asukkaan mukaan lisääntyneet Otsolahden venesataman tuntumassa. Asukkaan mukaan liikenne satamaan on lisääntynyt Otsonlahdentien suunnasta.

Otsonlahdentieltä on sallittua ajaa satamaan, mutta sen jälkeen satamaan johtavalla Otsonvalkamanpolulla kulkee autojen lisäksi myös kevyt liikenne, koska Rantaraitti kulkee siitä.

Kuluvan viikon tiistaina paikalla tarvittiin myös poliisia. Poliisin mukaan kävellen liikkeellä ollut alle keski-ikäinen nainen oli sitä mieltä, että auto oli ohittanut hänet turhan läheltä. Nainen oli mennyt huomauttamaan asiasta auton kuljettajalle, jonka seurauksena eläkeikäinen mieskuljettaja oli naisen mukaan lyönyt häntä kasvoihin. Naiselta tuli verta kasvoista, ja paikalle kutsuttiin myös ambulanssi.

Komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että tapausta tutkitaan pahoinpitelynä.

Asukas toivoo, että Otsolahdentien suunnasta tultaessa saataisiin ajokieltomerkki satama-altaan kulmalle.

– Siitä suunnasta tulevat autoilijat voisivat jättää autonsa sataman pohjoispuolen pysäköintipaikalle, asukas toivoo.

Hänen mukaansa paikalla on joskus ollutkin ajokieltomerkki, mutta enää sitä ei ole.

– Ajokieltomerkki tarvittaisiin myös toisesta suunnasta tuleville, niin että autoilu olisi kokonaan kielletty satama-altaan kohdalla, asukas lisää.

– Siellä myös nostetaan veneitä, minkä voisi jatkossakin sallia, mutta muun autoliikenteen voisi tuolla pätkällä kieltää, hän toivoo.

Venesatamaan pääsee ajamaan myös Sateenkaaren suunnasta. Ja myös sataman eteläpäässä on pysäköintialue.

Jaana Junkkari Espoon teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelusta arvelee, että parhaillaan käynnissä oleva Sateenkaaren perusparannus on saattanut lisätä autoliikennettä Otsonlahdentien suunnasta. Sateenkaarelta pääsee edelleen kulkemaan satamaan, mutta työt ovat saattaneet saada osan autoilijoista valitsemaan toisen reitin.

Sateenkaaren perusparannus pitää sisällään katurakenteet, valaistuksen sekä uuden hulevesijärjestelmän. Perusparannuksen on määrä valmistua marraskuussa.

Junkkarin mukaan kaupungille ei kuitenkaan ole kantautunut valituksia liikenteen lisääntymisestä Otsolahdentien suunnasta.

Kaupungilla on tekeillä selvitys Rantaraitin ongelmakohdista. Kesällä kaupunki teki kyselyn käyttäjien ja asukkaiden näkemyksistä Otsolahden Rantaraitin nykytilasta. Tulosten perusteella kaupunki käynnistää rakentamista edellyttävien toimenpiteiden suunnittelun loppuvuodesta.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut