Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akvarellinäyttely todistaa, että pihalla voi olla monella tavalla

Luonto on ollut monin tavoin inspiraation lähteenä Pihalla-akvarellinäyttelylle.

Näyttelyn taiteilijat ovat espoolaiset Anna-Liisa Järviaho, Riikka Pynnönen ja Raila Vilpas ja helsinkiläinen Ulla Hirvonen-Kiviharju, jolta on näyttelyssä veistoksia.

Näyttelyn nimi Pihalla viittaa sekä luontoon että poikkeukselliseen aikaan ja elämäntilanteisiin, joissa teokset ovat syntyneet. Taiteilijoille "pihalla olo" on ollut tuttu tunne sanatarkasti. Korona-aikana mielikin on ollut ihan pihalla.

Akvart Galleriassa nähtävillä olevat teokset kuvaavat sekä ulkoista että sisäistä todellisuutta. Työt projisoivat tekijöidensä itsetutkistelua, elämänmuutoksia ja epävarmuuksia.

Tekijät ovat vanginneet akvarelleihinsa maisemia, arkisia hetkiä, kuten kuivumassa olevaa pyykkiä, muistutuksia vuorovaikutuksen tärkeydestä ja voimaeläimiä.

Kuvanveisto ja akvarellit ovat hyvin erilaisia ilmaisutapoja, mutta näyttelyssä ne tukevat hienosti toisiaan.

Ulla Hirvonen-Kiviharjun veistokset vievät lasten maailmaan. Hän on innostunut lapsiaiheista hiljattain ja uusimmat teokset ovat tältä vuodelta, kuten useimmat näyttelyn akvarelleistakin.

– Olen työskennellyt lasten fysioterapeuttina. Minulla on ikään kuin se lapsi käsissäni, kädet halusivat tehdä nämä teokset, Hirvonen-Kiviharju sanoo.

Osa näyttelyn taiteilijoista on tutustunut toisiinsa taideterapeutteina. Näyttely kertoo myös siitä, että taide itsessään on terapiaa. Tekeminen tuottaa iloa ja nautintoa.

Taiteilijoita yhdistävä tekijä on myös Espoon Omnia, jossa Anna-Liisa Järviaho, Riikka Pynnönen ja Raila Vilpas ovat yhdessä harrastaneet akvarellimaalausta ja saaneet taideopettajilta kehittävää palautetta. Yksi pitkäaikainen opettaja on Seija Jouhki, joka ohjasi myös näyttelyn ripustusta.

Pihalla-akvarellinäyttely Akvart Galleriassa (Humalistonkatu 1, Helsinki) jatkuu 11. lokakuuta asti. Avoinna tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 11–17, keskiviikkoisin kello 11–18 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–16.