Kirkkonummi kehottaa käyttämään kasvomaskia kaikissa kunnan tiloissa – koskee myös lukioita ja muita toisen asteen oppilaitoksia

Kirkkonummen kunta antoi keskiviikkona uuden maskisuosituksen. Tiina Mutila

Paavo Rantalainen

Kirkkonummen kunta antoi keskiviikkona uuden suosituksen, jolla kehotetaan kaikkia 15 vuotta täyttäneitä käyttämään kasvomaskia kunnan tiloissa.

Suositus perustuu THL:n ohjeisiin viime viikolta sen jälkeen, kun koronatartuntojen lukumäärä on ollut kasvussa erityisesti Helsingin seudulla.

Suositus koskee esimerkiksi kirjastoja, sisäliikuntapaikkoja, museoita, asiointipisteitä ja toisen asteen oppilaitoksia mukaan lukien lukiot.

Lisäksi kasvomaskien käyttöä suositellaan sosiaali- ja terveyspalvelujen vastaanotoilla ja odotustiloissa.

Palveluja käyttävät asiakkaat ja potilaat vastaavat itse maskiensa hankinnasta.

Maskisuositus koskee kaikkia, joilla ei ole terveydellisiä esteitä käyttää kasvosuojaa.

Vähävaraiset ja haavoittuvimmassa asemassa olevat voivat hakea ilmaisia maskeja kunnantalolta sekä Masalan ja Veikkolan kirjastoista niiden aukioloaikoina.

Maskeja jaetaan kolme kappaletta per henkilö. Ne ovat pestäviä ja uudelleen käytettäviä kangasmaskeja.

– Pääkaupunkiseutu on siirtynyt epidemiassa kiihtymisvaiheeseen. On tärkeää, että otamme THL:n antaman maskisuosituksen vakavasti ja noudatamme sitä, Kirkkonummen vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela painottaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut