Kirkkonummen valtuustolta jyrkkä ei ruuhkamaksuille – myös Sipoo yksimielisesti vastaan

Kirkkonummi on jo pidemmän aikaa lausunut jyrkkää ”eitä” tiemaksusuunnitelmille ja jatkaa samalla linjalla. Arkisto/Paavo Rantalainen

Paavo Rantalainen

Ruuhkamaksut puhuttivat Kirkkonummen kunnanvaltuustoa myöhään maanantai-iltana, vaikka itse asiasta on oltu varsin yksimielisiä ja kannanotot aiemmin sen mukaisia.

Ruuhkamaksuasia oli valtuuston listalla sivujuonteena, kun valtuusto oli hyväksymässä niin sanottua MAL-sopimusta, jonka valtio, HSL ja Helsingin seudun kunnat ovat neuvotelleet.

Sopimuksessa on sovittu tavoitteista, kuinka paljon asuntoja pyritään lähivuosina rakentamaan ja millaisia liikennehankkeita on tulossa.

MAL-sopimuksessa on mainittu, että ruuhkamaksuja suunnitellaan ja valtion puolelta valmistellaan tarvittavia lakeja. Sama asia on sovittu nykyhallituksen ohjelmassa.

Kirkkonummi on jo pidemmän aikaa lausunut jyrkkää ”eitä” tiemaksusuunnitelmille ja jatkaa samalla linjalla.

Kunta ei hyväksy edes asian valmistelua ja sanoutuu koko ajatuksesta irti.

Kirkkonummi ei ole kannanotoissaan yksin, vaan Helsingin seudun kehyskunnat suhtautuvat tietulleihin kielteisesti. MAL-sopimuksen maanantaina hyväksynyt Sipoon kunnanvaltuusto ei hyväksy tietulleja eikä niiden jatkovalmistelua.

– Päätös oli yksimielinen eli myös vihreät sen takana, kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman kirjoitti Twitterissä maanantai-iltana.

Kirkkonummen valtuustossa asiasta ajauduttiin maanantai-iltana äänestämään. Kysymys oli lähinnä siitä, kuinka jyrkästi tiemaksuille sanotaan tässä vaiheessa ”ei”.

Valtuuston päätökseksi ja lausumaksi jäi hyvin kielteinen kanta tiemaksuihin, mikä oli myös kunnanhallituksen esitys viime maanantailta.

Äänestyksessä oli vastassa Minna Hakapään (Pro Kirkkonummi) esitys, jossa myös vastustettiin tiemaksuja, mutta hieman sovittelevammin.

Esityksessä korostettiin, että jyrkkiä kantoja tiemaksuihin otettaisiin sitten, kun selvityksistä niiden vaikutuksista on enemmän tietoa. Hakapään esitys hävisi äänestyksessä 14–35.

Valtuusto hyväksyi itse MAL-sopimuksen yksimielisesti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut