Kuukausien purku-urakka alkoi Espoon keskuksessa – virastotalo häviää, autoilijoilta viedään kaistoja, pyöräparkki avautuu

Uudistus: Vaakunatori ja uusi pyöräparkki aseman vieressä valmistuvat loppuvuodesta.

Espoon keskuksessa on alkamassa kuukausien purku-urakka, kun Virastotalo 2:ta aletaan rouhia historiaan lokakuussa. Betonijärkäleen purun on arvioitu kestävän kevääseen.

Myös Kirkkojärventien ylittävä kävelysilta puretaan. Kävelysilta vie purettavasta kiinteistöstä juna-asemalle.

– Siltayhteys palautetaan espoolaisten talon rakentamisen yhteydessä, kertoo Espoon keskuksen projektinjohtaja Mikko Kivinen.

Purkutyömaan kohdalla sijaitsevat bussipysäkit siirtyvät purun ajaksi uusien asuinkerrostalojen kohdalle.

Espoon keskuksen virastotalot saavat väistyä uudisrakentamisen tieltä. Alueelle halutaan uusia asukkaita ja elämää virastoajan jälkeenkin.

Ensimmäinen virastotalo purettiin muutama vuosi sitten. Virastotalo 3 on säilymässä toistaiseksi.

Olen vakuuttunut, että tästä tulee upea kokonaisuus.

Kaupungintaloa ei vielä päästä purkamaan, sillä kaupungintalon suojeluesityksen hylkäämiseen liittyvät valitukset ovat kesken, kertoo Kivinen.

– Olemme valmiita purkamiseen, kun lupa tulee.

Kivisen mukaan entiselle virastotalojen alueelle on tulossa kerrostalorakentamisen myötä yli tuhat uutta asukasta.

– Jossain vaiheessa alue koettiin iltaisin jopa pelottavaksi. Jo nyt tilanne on huomattavasti parempi. Uusien asukkaiden myötä saamme alueelle myös liikkeitä ja palveluita, Kivinen uskoo.

Alueelta on määrä purkaa myös yksi Espoon asuntojen vuokrakerrostalo.

Purettavan virastotalon tilalle on tulossa espoolaisten talo. Sen arkkitehtuurikilpailu käynnistettäneen vielä tämän vuoden puolella.

– Neljä virastotaloa voidaan korvata yhdellä talolla, Kivinen summaa.

Espoolaisten taloon on määrä keskittää kaupungin eri toimintoja sekä tehdä tilat päättäjille eli valtuustolle kokoontua.

Päivisin kaupungin työntekijöiden käytössä olevia tiloja on tarkoitus avata iltaisin esimerkiksi yhdistysten käyttöön.

– Tiloja tulisi päättäjille, asukkaille ja kaupungin työntekijöille. Tämä on uusi konsepti, Kivinen luonnehtii.

Kirkkojärventietä on uudistettu palvelemaan entistä paremmin kevyttä liikennettä. Jatkossa pyöräilijöillä ja jalankulkijoilla on omat kulkureitit ja autoilla vain yksi kaista molempiin suuntiin. Aiemmin autoilijoilla oli kaksi kaistaa suuntaansa.

Suojatiet on tehty korotettuina, jotta ajonopeudet pysyisivät kurissa.

Kivinen kertoo, että uudistuksella halutaan kannustaa asukkaita joukkoliikenteen käyttäjiksi niin, että esimerkiksi juna-aseman pyöräparkkiin ajaminen olisi helppoa ja mukavaa.

Aseman eteen on valmistumassa pyöräparkki, johon mahtuu 156 pyörää. Valaistu ja katoksellinen parkki valmistuu vuoden lopulla.

Kaupungintalon eteen viimeistellään puolestaan uutta tapahtuma- ja kohtaamispaikkaa, Vaakunatoria. Torin maamerkiksi nousee kuvanveistäjä Vesa-Pekka Rannikon valaistu taideteos. Teoksen pystyttäminen alkoi maanantaina. Torille ja sen ympäristöön tulee kukka- ja puuistutuksia.

– Vaakunatori tulee olemaan portti tai solmukohta tälle alueelle. Sitä kautta kuljetaan kirkon suuntaan, uimahallille ja koululle. Siitä tulee myös maamerkki junamatkustajille, Kivinen kertoo.

– Muutos on hidas, mutta olen vakuuttunut, että tästä tulee upea kokonaisuus.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut