Tapiolan Hongan miehille tiedossa kovempaa kyytiä

Koripallo: Ykköstavoitteena sarjapaikan säilyttäminen, kun joukkue pelaa sarjaporrasta korkeammalla kuin kahtena edellisenä kautena.

Tapiolan Hongan miesten edustusjoukkue pelaa alkavalla kaudella koripallon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kaksi edellistä kautta seuran joukkue osallistui pykälää alempana olevaan sarjaan.

Joukkueen tuolloinen ja nykyinen päävalmentaja Aapo Heinonen tietää, että tulossa on kovempaa kyytiä kuin edelliskausilla.

– Vastaan tulee nyt fyysisesti kovempia pelaajia. He ovat nopeampia ja vahvempia kuin olivat edellisten kausien vastustajat, Heinonen sanoo.

Hän pitää sitä vain hyvänä asiana pelaajien ja koko joukkueen kehittymisen kannalta.

Kahdella edellisellä kaudella I-divisioona B:ssä Tapiolan Honka kulki lähes voitosta voittoon. Samanlaista voittokulkua ei ole odotettavissa nyt sarjaporrasta ylempänä.

– Suurin haasteemme onkin se, miten suhtaudumme uuteen tilanteeseen. Meidän on löydettävä tappioistakin rakentava puoli. On jaksettava tehdä töitä.

– Nuorten pelaajien pitäisi osoittaa kykenevänsä ottamaan askelia eteenpäin miesten peleissä, Heinonen pohtii.

Hän on ensimmäistä kertaa päävalmentajana tällä tasolla. Aikaisemmilta vuosilta hänellä on kokemusta apuvalmentajana tältä sarjatasolta ja myös liigasta.

– Tämä on mielenkiintoinen haaste minullekin. On kiva päästä sarjaporrasta ylöspäin. Uskon tietäväni, mitä on tulossa.

Joukkue on Heinosen mukaan hyvin nuori, jopa nuorempi kuin muutamaan vuoteen.

Tämä on hänen mukaansa tietoinen valinta. Alkava kausi on seuran pelaajille ponnahduslauta eteenpäin. Tuo tarkoittaa esimerkiksi liigaa tai amerikkalaisia yliopistoja.

Kahdella edellisellä kaudella Tapiolan Hongan yksi tavoitteista oli nousu.

– Tällä kaudella tuota tavoitetta ei ole. Ykköstavoitteemme on säilyä sarjassa. Tietysti kilpailemme mahdollisimman hyvästä sijoituksesta joukkueena. Henkilökohtaisella tasolla pelaajilla on pyrkimys ottaa askeleita kehittymisen tiellä.

Joukkueessa on jokunen kokeneempi pelaaja.

Topi Halme valittiin Korisliigan tulokkaaksi Espoo Unitedin aikana. Ville Wuorenjuuri jatkaa ja paluun tekee Akseli Hartikainen, Heinonen esittelee.

Wuorenjuuri on nyt kapteenina kolmatta kautta.

– Topi ja Ville tuovat meille paljon heittovoimaa. Jos meinaamme voittaa, on onnistuttava kaaren takaa.

Heinonen kertoo, että heillä on aika paljon pelaajia. Divarissa pelaavien määrää hän ei pysty sanomaan tarkkaan.

– Heitä on lähempänä 10 kuin 15. Kauden päätteeksi laskettaessa heitä saattaa olla jopa 20. Meillä miehet harjoittelevat alle 19-vuotiaiden poikien kanssa, päävalmentaja selvittää syitä laskelmiinsa.

Hän uskoo, että heidän valttikorttinsa voi olla laaja rotaatio. Heillä on paljon miehiä, joita voi peluuttaa.

Heinonen on itsekseen miettinyt joukkueelle tälle kaudelle sijoitustavoitteen. Se on päästä pudotuspeleihin eli sijoittua runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon.

Päävalmentaja kiittelee harjoitusolosuhteita.

– Pelaajamme pystyvät harjoittelemaan täysipainoisesti koulun ja työn ohessa. Ei meillä ole käytännössä yhtään ammattilaista. Suurin osa on opiskelijoita ja muutama on jo siirtynyt työelämään.

Tapiolan Honka haki lisenssiä miesten I-divisioona A:han kesken jääneen viime kauden jälkeen. Joukkueelta jäi pelaamatta viimeinen runkosarjan ottelu I-divisioona B:ssä. Normaalisti pudotuspeleissä olisi ratkaistu, mikä joukkue voi hakea lisenssiä ylemmälle sarjaportaalle.

Tällä kaudelle Tapiolan Hongalla ei ole joukkuetta II-divisioonassa. Toiminnanjohtaja Anne Eklund sanoo, että siitä on luovuttu koronan aiheuttamien säästöpaineiden vuoksi.

Miesten kotiotteluja pääsee seuraamaan kausikortilla tai ostamalla lipun ovelta.

Ottelu Tapiolan Honka–Raiders Basket alkaa perjantaina 16. lokakuuta kello 18.30 Tapiolan liikuntahallissa.

Koripallo

I-divisioona A

Runkosarja pelataan kahdentoista 12 joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 22 ottelua.

Runkosarjan kahdeksan parasta selviävät pudotuspeleihin. Pudotuspelien finaalin voittaja nousee Korisliigaan kaudeksi 2021–2022.

Runkosarjan viimeinen putoaa I-divisioona B:hen kaudeksi 2021–2022.

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Etusivulla nyt

Mainos: HotLips

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut