Muutto Espoosta muihin kuntiin pysyi korkeana elokuussakin

Muutto Espoosta muihin kuntiin on jatkunut korkeana myös elokuussa, selviää tuoreista tilastoista.

Pelkästään elokuussa kuntien välinen nettomuutto oli Espoolle tappiollinen 460 asukkaan verran, eli Espoo menetti asukkaita muihin kuntiin enemmän kuin mitä muista kunnista muutettiin Espooseen.

Kuntien välinen nettomuutto on ollut Espoolle tappiollista koko kuluvan vuoden. Espoo on tänä vuonna menettänyt asukkaita kehyskuntiin ja Vantaalle enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Samaan aikaan muutto muista Helsingistä ja muista kunnista Espooseen on vähentynyt. Viime vuonna Espoo sai muuttovoittoa Helsingin seudulta 600 asukkaan verran, tänä vuonna alueelta on tullut muuttotappiota 1 300 asukkaan verran. Muualta Suomesta Espoo sai muuttovoittoa viime vuonna kesäkuuhun mennessä 1 000 asukkaan verran, tänä vuonna muuttotappio on lähes 800 henkeä.

Espoon väkiluku kuitenkin kasvaa, sillä muuttovoitto ulkomailta on pysynyt korkeana. Vaikka ulkomailta muuttavia oli tammi-elokuussa 320 henkeä vähemmän kuin edellisvuonna, Espoo sai muuttovoittoa ulkomailta lähes 1 500 asukkaan verran.

Suurin osa Espoon ulkomailta saamasta muuttovoitosta tulee pohjoismaiden ja EU-maiden ulkopuolelta: tammi-elokuussa tämä muuttovoitto oli 980 henkilöä, mikä on 66 prosenttia ulkomaisesta nettomuutosta.

Espoon väkiluku oli elokuun lopussa 291 490. Viime vuonna vastaavaan aikaan väkiluku oli 287 934.

Vieraskielisiä asukkaita oli elokuun lopussa 55 400, mikä on lähes 19 prosenttia koko väestöstä.

Väestömuutokset

Tammi-elokuu 2020

Syntyneitä 2 047

Muista kunnista Espooseen muuttaneita 11 759.

Ulkomailta Espooseen muuttaneita 2 248.

Kuolleita 1 095.

Espoosta muihin kuntiin muuttaneita 12 513.

Espoosta ulkomaille muuttaneita 756.

Lähde: Espoon kaupunki: Tilastot ja tutkimukset lokakuu 2020.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut