Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupat eivät voi pakottaa asiakkaille maskeja – "Lainsäädäntö ei salli"

Päivittäistavarakauppa ry suosittelee ja sen jäsenyritykset suosittelevat vahvasti, että asiakkaat käyttävät kasvomaskia myymälässä asioidessaan erityisesti niillä alueilla, jotka ovat taudin kiihtymis- tai leviämisvaiheessa. Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä suosittelee yksityisille elinkeinonharjoittajille Uudellamaalla, että ne edellyttävät asiakkailta kasvomaskin käyttöä. Suositus koskee myös kauppoja ja kauppakeskuksia. Lain nojalla ei kuitenkaan voi määrätä maskipakkoa, kerrotaan tiedotteessa.

– Lainsäädäntö ei salli maskipakkoa eikä kaupan alalla ole valtuuksia sellaista valvoa, saati itse asettaa. Kaupan henkilöstöllä ei ole lain sallimia keinoja estää maskittomien henkilöiden asiointia myymälässä, muistuttaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto tiedotteessa.

– Vetoamme kuluttajiin, että he kantaisivat vastuunsa ja käyttäisivät kasvomaskia kaupassa asioidessaan. On kuitenkin muistettava, että esimerkiksi terveyssyistä kaikki eivät voi maskia käyttää. Maskin käyttö on keino ehkäistä tartuntoja hyvän käsi- ja yskimishygienian sekä riittävien turvavälien lisäksi, Luoto jatkaa.

"Ei ole epäselvää, olisiko yökerhoista lähtenyt liikkeelle koronatartuntaryppäitä" – Uudellemaalle ja neljään muuhun maakuntaan tavallista tiukemmat aukiolosäännöt ravintoloille

"Yökerhot on asetettu tikun nokkaan koronaviruksen levittäjinä" – Mara vastustaa ankarasti tiukempia sääntöjä ravintoloille

Syyslomasta varoitellaan nyt – koronariski kasvaa, kun väki reissaa

Pk-seudun ravintolat tehotarkkailuun heti – määräaikainen sulkeminen uhkaa koronaturvattomia ravintoloita

Korona sai suomalaiset näkemään painajaisia pettävistä turvaväleistä ja kasvomaskeista