Kaupunginjohtajan esitys: Espoon veroprosentti jatkossakin 18

Espoon kunnallisveroprosentti esitetään pidettäväksi edelleen 18:ssa. Anssi Hietamaa

Paavo Rantalainen

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä esittää, että kunnallisveroprosentti pidetään Espoossa ensi vuonna ennallaan eli 18:ssa. Sen sijaan kiinteistöveroihin esitetään joitakin korotuksia.

Espoo on pitänyt veroprosenttinsa viime vuodet ennallaan. Veropäätöstä ei ole kuitenkaan tehty yksimielisesti, vaan valtuusto on yleensä äänestänyt asiasta.

Tälläkin kertaa veroprosentti todennäköisesti jakaa valtuustoa.

Espoon verotulot eivät ole pudonneet tänä vuonna niin paljon kuin pelättiin. Tähän ovat vaikuttaneet muun muassa valtion vastaantulo.

Espoossa arvioidaan, että kunnallisveron tuotto on tänä vuonna 1 313 miljoonaa euroa, joka alittaa talousarviossa oletetun seitsemällä miljoonalla eurolla.

Kaupunginjohtajan veroesitykseen sisältyy korotuksia Espoon kiinteistöveroihin.

Yleiseen kiinteistöveroon tulisi esityksen mukaan korotus tasan yhteen prosenttiin. Korotus olisi 0,07 prosenttiyksikköä.

Yleistä kiinteistöveroa sovelletaan muun muassa maapohjaan ja teollisuusrakennuksiin.

Sen sijaan vakituiseen asumiseen kuten omakotitaloihin ei tulisi lisäveroa. Esityksen mukaan veroprosentti pysyisi 0,41:ssä.

Vapaa-ajan asunnoille ja muuhun kuin vakituiseen asumiseen tarkoitetuille rakennuksille esitetään 1,00 prosentin veroa, korotusta olisi 0,07 yksikköä.

Rakentamatonta rakennuspaikkaa aiotaan rokottaa selvästi nykyistä rankemmalla verolla, joka nousi 0,5 prosenttiyksikköä 4,43:een.

Espoon kaupunginhallitus käsittelee veroprosentteja maanantaina 12. lokakuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut