Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Älä toimi viestin ohjeiden mukaisesti" – Kesko varoittaa jälleen huijauksista

Keskon ja K-ruokakauppojen nimissä on lähetetty tekstiviestejä ja sähköposteja, joiden avulla viestin vastaanottajia houkutellaan vastaamaan kyselyyn tai osallistumaan kilpailuun, kerrotaan Keskon tiedotteessa.

Palkinnoiksi luvataan ilmainen tuote tai lahjakortti. Joissakin huijauksissa on myös ilmoitettu, että vastaanottaja on voittanut palkinnon, jonka lunastaminen edellyttää lähetyskulujen maksamista. Tämän tyyppiset viestit ovat tiedotteen mukaan usein niin kutsuttuja tilausansoja, jossa kuluttaja hyväksyy pitkäkestoisen sopimuksen, jonka jälkeen hänen luottokortiltaan veloitetaan toistuvia kuluja. Kesko varoitteli vastaavanlaisista huijauksista myös heinäkuussa.

– Kyseiset viestit ja kilpailut eivät ole Keskon tai sen ketjujen järjestämiä tai lähettämiä. Älä toimi viestin ohjeiden mukaisesti, sanotaan tiedotteessa.

K-kauppojen kilpailut, arvonnat tai palkintojen lunastukset eivät ole koskaan maksullisia. Tietoja ei myöskään pyydetä oudon näköisten linkkien kautta. Sähköisten asiakaskirjeiden lähetysosoite on noreply.k-plus(at)kesko.fi ja lähettäminen perustuu aina asiakkaan antamaan markkinointilupaan.

– Suosittelemme varovaisuutta osallistuttaessa kilpailuihin internetissä. Jos olet tullut huijatuksi, ota yhteyttä asiasta vastaavaan viranomaiseen eli kuluttaja-asiamieheen, tiedotteessa neuvotaan.

Mikäli on erehtynyt antamaan lomakkeessa luottokortin numeron esimerkiksi 1 euron maksua varten, suosittelee Kesko olemaan yhteydessä omaan pankkiin tai luottokorttiyhtiöön aiheettomien maksujen estämiseksi.