Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhansia nuoria valmennetaan työelämään Uudellamaalla – uusi palvelu maksaa miljoonia euroja

Uudenmaan ely-keskus hakee ratkaisua nuorisotyöttömyyteen ja ostaa sitä varten yksilöllistä palvelua tuhansille nuorille.

Hanketta vauhdittaa hallituksen nuorille kohdentama lisärahoitus. Uudenmaan ely-keskuksen suunnitteleman uuden valmennuspalvelun arvo on 4–8 miljoonaa euroa vuodessa.

Valmennuspalvelu tarjoaisi intensiivistä apua jopa 4 000 - 5 000 nuorelle Uudenmaan alueella, ely-keskus kertoo tiedotteessa.

Uusi ostopalvelu on ensi sijassa tarkoitettu alle 30-vuotiaille työttömille.

Valmennuksen laajuus on noin 18 henkilökohtaista valmennustuntia kuuden kuukauden aikana, mikä on palveluaikana huomattavasti enemmän kuin virkailijapalvelussa.

Ely-keskuksen mukaan valmennukseen voivat tarvittaessa osallistua myös muut kuin työttömät nuoret. Valmennusta toteutetaan tapaamisten lisäksi etäpalveluna.

Valmennus sisältää työnhaun ohjauksen lisäksi yksilöllisen tarpeen mukaista uraohjausta, osaamispasseja sekä työhaastattelumahdollisuuksia.

Tavoitteena on, että nuori työllistyy nopeasti avoimille työmarkkinoille, palkkatuella tai yrittäjänä. Myös koulutuksen tai työkokeilun aloittaminen lasketaan tulokseksi.

Valmentaja voi jatkaa nuoren tukena myös tuloksen saavuttamisen jälkeen.

Tämän uuden ostopalvelun tarjouspyyntö julkaistaan lokakuun loppupuolella, ely-keskus tiedottaa.