Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kela penää 7 600 opiskelijalta selvitystä opintojen edistymisestä – uhkana tuen menetys

Opiskelijat, joiden opinnot eivät ole edistyneet riittävästi joutuvat tekemään selvityksen Kelalle vielä lokakuun aikana.

Lukuvuotta 2019–2020 koskeva selvityspyyntö on lähtenyt 7 600 korkeakouluopiskelijalle, joista 4 100 on yliopisto-opiskelijoita ja 3 500 ammattikorkeakouluopiskelijoita.

Riittävä edistyminen edellyttää vähintään 20 opintopistettä lukuvuoden aikana ja keskimäärin viittä opintopistettä jokaista tukikuukautta kohti.

Vuosi sitten selvityspyynnön saajia oli 13 200, joista 7 500 opiskeli yliopistossa ja 5 700 ammattikorkeakoulussa.

Selvityspyyntöjen määrä väheni nyt, koska seuranta lieveni koronaepidemian vuoksi kahdella kuukaudella.

Jos opiskelija nosti lukuvuonna opintotukea esimerkiksi yhdeksältä kuukaudelta, edistymisen seurannassa Kela laski opiskelijan nostaneen tukea vain seitsemältä kuukaudelta.

Selvityspyyntöön pitää vastata viimeistään 25. lokakuuta. Vastauksen voi antaa esimerkiksi Kelan verkkosivuilla.

Jos opiskelija ei vastaa selvityspyyntöön tai hänen esittämäänsä syytä ei hyväksytä, Kela lakkauttaa opintotuen ensi vuoden alussa.

Edistymisen seurannassa huomioidaan kaikki Suomessa suoritetut korkeakouluopinnot ja käytetyt tukikuukaudet vuodesta 2011 alkaen.

Kela seuraa korkeakouluopiskelijoiden opintojen edistymistä vuosittain. Nyt seuranta tehtiin noin 118 000 korkeakouluopiskelijalle, jotka ovat saaneet lukuvuonna opintotukea vähintään kolme kuukautta.