Espoolainen Jami Haajanen on jakanut jo 25 000 heijastinta koululaisille – vuonna 2017 alkanut kampanja jatkuu edelleen

Hyväntekeväisyys: Tänä syksynä heijastimen saavat kaikki espoolaiskoulujen ekaluokkalaiset.

Jami Haajasen työhuoneelta Tillinmäestä on tällä viikolla lähtenyt yli 3 600 heijastinta jaettavaksi kaikille Espoon ekaluokkalaisille. Koronapandemian vuoksi heijastimia ei ole voinut toimittaa kouluille, vaan ne on pakattu pusseihin ja toimitettu Espoon kaupungin pisteeseen, josta koulujen yhteyshenkilöt ne noutavat.

– Heijastimia menee 62 kouluun, Haajanen kertoo.

Nyt toteutettava heijastinkampanja ei ole ensimmäinen laatuaan, vaan Haajanen järjesti ensimmäisen heijastintempauksen jo vuonna 2017. Se sai alkunsa, kun hän ajoi syyspimeässä kotiin jalkapalloharjoituksista ja vastaan tuli pari pyöräilijää tummissa vaatteissa. Haajanen mietti, että mitä jos hän ei olisikaan huomannut pyöräilijöitä.

Vielä samana iltana hän kirjoitti Facebookiin päivityksen, jossa ilmaisi huolensa siitä, että lapset ja nuoret liikkuvat pimeällä ilman heijastimia. Hän lupasi jakaa heijastimia kouluihin ja päiväkoteihin, jos joku haluaisi niitä lahjoittaa jaettaviksi.

Useampi yritys ilmoittautui lahjoittajaksi ja heijastimia kertyi lopulta noin 10 000.

– Jaoin niitä kouluille ja urheiluseuroille, Haajanen muistelee.

Heijastimia menee 62 kouluun.

Apuna oli perhettä ja ystäviä. Haajanen myös perusti Jami Vision -Facebook-sivun heijastintempaukselle.

Sen jälkeen hän on järjestänyt heijastintempauksen joka syksy, ja yhteensä heijastimia on jaettu 25 000.

– Se on vaihdellut vähän joka vuosi sen suhteen, kenelle heijastimia on jaettu. Välillä mukana on ollut ala- ja yläkouluja. Tänä vuonna keskitytään viime vuoden tapaan ekaluokkalaisiin.

Aiempina vuosina mukana on ollut kymmeniä yrityksiä vuosittain, mutta tänä vuonna Haajasella on vain yksi sponsori.

– Nyt kaikki heijastimet ovat samanlaisia ja niissä on Jami Visionin logo.

Haajanen haluaa heijastintempauksellaan herättää keskustelua heijastimen käytöstä ja liikenneturvallisuudesta.

– Ja jos muutkin haluavat ottaa koppia, niin hyvä niin. Tänäkin syksynä useampi yritys on ottanut yhteyttä ja kysynyt tarvitaanko heijastimia. Olen ehdottanut, että he kysyisivät suoraan lähikouluilta tai päiväkodeilta, onko niissä tarvetta heijastimille. Muutamassa tapauksessa heijastimet ovatkin menneet jakoon näin, hän toteaa tyytyväisenä.

Haajanen valittiin vuonna 2018 Espoon positiivisimmaksi Espoon kaupungin, Espoon nuorkauppakamarin ja Länsiväylän järjestämässä äänestyksessä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut