Sortti-asemilla otetaan käyttöön verkkomaksu: asiakkaan ei tarvitse enää mennä toimistoon maksamaan

Asiakas syöttää Sortti-asemille tuleviin laitteisiin QR-koodin ja kuittaa näin etukäteen tehdyn maksun. Verkkomaksaminen on ollut käytössä alkuvuodesta jo Kivikon Sortti-asemalla. Sanna Jompero

Sanna Jompero-Lahokoski

Verkkomaksaminen otetaan kaikilla Sortti-asemilla käyttöön loakuun aikana.

E-Sortti-palvelu on tammikuun lopusta asti ollut koekäytössä Kivikon Sortti-asemalla. Lokakuussa toiminta laajenee kaikille Sortti-asemille.

– Keväällä sitä kokeiltiin ensin yhdellä asemalla, jotta se uskalletaan ottaa muillakin käyttöön, kertoo asemien käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen Helsingin seudun ympäristöpalveluista (HSY).

E-Sortti otetaan koronan vuoksi käyttöön aiemmin kuin alkujaan suunniteltiin. Palvelun etuja ovat helppous, turvallisuus ja nopeus.

– Asiakkaan ei tarvitse nousta autosta ja mennä toimistoon maksamaan jätemaksua, kuten aiemmin. Koronan takia nopeutimme aikataulua, Mäntynen toteaa.

– Myös henkilökunnalla jää enemmän aikaa neuvoa lajitteluohjeissa, hän jatkaa.

Myös muut aiemmin käytössä olleet maksutavat toimivat edelleen normaalisti.

Käytännössä eSortti toimii niin, että asiakas maksaa jätemaksun ennakkoon verkossa kirjautumalla osoitteeseen esortti.hsy.fi. Suoritettuaan maksun asiakas saa QR-koodin, jonka syöttää Sortti-aseman sisäänkäynnissä olevaan laitteeseen.

Kivikon Sortti-aseman esimies Kimmo Pesonen kertoo, että ruuhkaisimpia päiviä asemilla ovat maanantai, perjantai ja arkipyhien jälkeiset päivät.

– Tämän viikon maanantaina jonoa oli pitkän matkaa puomilta koko suoran päähän.

Myös sää vaikuttaa asiakkaiden määrään.

– Jos on pilvistä, porukkaa on enemmän. Arkisin kuuden jälkeen kävijämäärät lähtevät aina uudelleen nousuun, kun ihmiset ovat kotiutuneet.

Tänä keväänä Sortti-asemien käyttäjämäärät kasvoivat 30 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Mäntynen selittää ilmiötä ainakin osin koronalla, kun ihmisillä on ollut enemmän aikaa tyhjennellä kaappejaan.

Sortti-asemia sijaitsee pääkaupunkiseudulla Kirkkonummen Jorvaksessa, Espoon Ämmässuolla, Helsingin Konalassa ja Kivikossa sekä Vantaan Ruskeasannassa.

Lisäys 12.10. kello 13.34: Juttuun lisätty, että myös aiemmin käytössä olleet muut maksutavat toimivat normaalisti.

Näin maksat jätteet ennakkoon netissä

Kirjaudu osoitteeseen esortti.hsy.fi.

Palvelussa voit valita tuomasi jätteet ja maksaa ne verkossa.

eSortti on käytössäsi ympäri vuorokauden.

Jätteet voi tuoda asemalle vain sen aukioloaikoina.

Maksun jälkeen saat QR-koodin.

Näytä koodi puomilla tunnistautumispäätteelle ja aja asemalle lajittelemaan jätteesi.

Lähde: HSY

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut