Uusi kevyen liikenteen silta aukesi Espoon ja Helsingin rajalle – erilliset kaistat kävelijöille ja pyöräilijöille

Turunväylän kupeeseen Espoon ja Helsingin rajan tuntumaan rakenteilla ollut uusi kevyen liikenteen silta on valmistunut.

Siltainsinööri Vesa Rönty Espoon kaupungilta kertoo, että uusi läntinen Tarvonsilta avattiin käyttöön tällä viikolla. Pellavaniemen ja Tarvon välissä sijaitsevalla uudella sillalla on erilliset kaistat kävelijöille ja pyöräilijöille.

– Meidän saamissa palautteissa toivottiin sitä, ja se sitten toteutettiin, Rönty kertoo.

Uusi silta on lähes 144 metriä pitkä ja kuusi metriä leveä. Se on uuden sillan lähellä sijaitsevaa vanhaa siltaa leveämpi.

– Se oli hyvin ahdas paikka, Rönty sanoo vanhaan siltaan viitaten.

Pellavaniemen eli kenties tutummin Tarvaspään ja Tarvon välillä oleva silta on jo ennestään ollut vilkas kävely- ja pyöräilyreitti Espoosta Helsinkiin. Kolmisenkymmentä vuotta käytössä ollut vanha ponttonisilta puretaan uuden sillan vierestä.

Läntisen Tarvonsillan rakennustöiden ja vanhan sillan purkamisen arvioitiin aikaisemmin maksavan 2,6 miljoonaa euroa. Rönty arvioi, että urakan lopullinen hinta ei nouse aiemmasta arviosta ainakaan kovin paljon.

– Se 2,6 miljoonaa on aika hyvä arvio, Rönty sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut