Espoon Asunnot rakentaa ensimmäisen Joutsenmerkki-kohteensa Karakallioon: kerrostaloon maalämpö ja aurinkopaneelit

Espoon Asunnot rakennuttaa ensimmäisen Joutsenmerkki-kohteensa.

Espoon kaupungin vuokrataloyhtiön ensimmäinen Joutsenmerkki-kohde nousee Karakallioon ja sen rakentaa NCC. Karakallioon tulee yhteensä kolme kerrostaloa, joista kaksi on Espoon Asuntojen ja yksi Asuntosäätiön asumisoikeusasunto.

Kaikille kolmelle kerrostalolle haetaan pohjoismaista Joutsenmerkki-ympäristömerkkiä.

Espoon Asunnot haluaa osoittaa hankkeella, että kohtuuhintaisessakin rakentamisessa hiilijalanjälkeä voidaan pienentää hyvällä suunnittelulla.

– Kohteeseen on suunnitteilla maalämpö ja aurinkopaneelit, kertoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Joutsenmerkin mukaisessa rakentamisessa otetaan huomioon muun muassa rakennusmateriaalien ekologisuus ja alkuperä, käytettyjen kemikaalien turvallisuus ja terveellisyys, kosteudenhallinta sekä energiatehokkuus. Rakennusjätteen osalta hankkeen tavoitteena on vähintään 70 prosentin kierrätysaste.

Karakallion hankkeesta tehdään useampi hiilijalanjälkilaskelma, joiden tulosten perusteella suunnittelua ja toteutusta ohjataan kohti pienempää hiilijalanjälkeä.

Espoon Asuntojen kerrostalot nousevat osoitteeseen Karakalliontie 1, jossa sijaitsee jo yhtiön vuonna 1967 valmistunut kohde. Uudet kerrostalot sijoittuvat nykyisten talojen parkkipaikan kohdalle Karakalliontien ja Lähderannantien risteyksen tuntumaan.

Seitsenkerroksisiin taloihin tulee yhteensä 143 ARA-rahoitteista vuokra- ja asumisoikeusasuntoa. Rakennustöiden on arvioitu alkavan vuodenvaiheesta ja päättyvän loppuvuodesta 2022.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut