Täffän tilalle tulossa opiskelija-asuntoja – vanhasta rakennuksesta säilyisivät lippa ja pitkät seinät

Teknologföreningenin (TF) pääosin kaksikerroksisen osakuntatalon paikalle suunnitellaan opiskelija-asuntoja. Täffän rakennus on Otakaaren varrella Dipolin vieressä.

Suunnitelmien mukaan nykyisen rakennuksen laajennus puretaan pois. Osakuntatalosta säilytettäisiin pitkät ulkoseinät ja lippa osana uudisrakennusta.

Uudisrakennuksen matalimmat osat olisivat kahdesta neljään kerroksisia ja sijoittuisivat Dipolin puolelle. Rakennuksen kerrosten lukumäärä kasvaisi pohjoiseen päin mentäessä ja olisi enimmillään kuusi.

Osakuntatalolla, joka on valmistunut vuonna 1966, on kaupunkikuvallista, rakennushistoriallista ja kulttuurihistoriallista arvoa.

TF on etsinyt rakennukselle uusia käyttäjiä, joita ei ole löytynyt. Nykyinen rakennus tarvitsisi peruskorjauksen, johon osakunnalla ei ole varaa.

Nähtävillä oleva asemakaavan muutos muuttaisi viihde- ja ravitsemustarkoituksia palvelevien rakennusten korttelialueen asuinkerrostalojen korttelialueeksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut