Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Masalan uusi monitoimihalli tuplaisi liikuntakeskuksen tilat

Yksityisenä hankkeena suunnitellun Masalan uuden monitoimiareenan rakennussuunnitelmat ovat valmiina, ja kiinteistön omistajayhtiö hakee kunnalta rakennuslupaa.

Kiinteistön omistajayhtiö on suunnittellut nykyisen LähiTapiola Sport Centerin jatkoksi laajennusta, joka kaksinkertaistaisi liikuntakeskuksen tilat.

Laajennusosaan tulisi suunnitelmien mukaan iso uusi sisäliikuntahalli. Myös vanhaa osaa on tarkoitus kunnostaa ja tehdä muutostöitä.

Kiinteistöön on suunniteltu muun muassa uudet ravintolatilat ja varustemyymälä. Uudessa hallissa voitaisiin järjestää yli tuhannen henkilön tilaisuuksia.

Kiinteistöyhtiön pääomistajayhtiön edustaja Niilo Pellonmaa kertoo, että hankkeessa ollaan hyvin tosissaan, ja tavoite on saada jo ensi keväänä rakennustyöt käyntiin.

Hankkeen kannalta on Pellonmaan mukaan ratkaisevaa, saadaanko investointiin yhteiskunnan tukea.

Yhtiö anoo hankkeelle valtion liikuntapaikkatukea, josta pitää jättää anomukset ensi kuun loppuun mennessä.

Myös Kirkkonummen kunnan kanssa on käyty neuvotteluja ja esitelty yhteistyömalleja.

Valtion investointituen kannalta olisi Pellonmaan mukaan hyvin tärkeä, että kunta olisi mukana hankkeessa ja että kunnalta tulisi selkeä viesti hallihankkeen tarpeellisuudesta.

Hän ei kuitenkaan elättele suuria toiveita, että kunnalta saataisiin nykyisessä taloustilanteessa rahaa itse investointiin, mutta hän toivoo, että kunta olisi mukana yhteistyökumppani jollakin tapaan.

Halli-investointi on Pellonmaan mukaan lähemmäs kymmenen miljoonaa euroa.

Kirkkonummen kunta on pienessä määrin ostanut sisähallivuoroja liikuntakeskuksesta.

Monitoimihallin rakennuslupa-asia oli jo kesäkuussa rakennus- ja ympäristölautakunnassa, joka myönsi poikkeamisen asemakaavaan ja salli kerrosluvun nostamisen osittain neljään.

Laajennusosan rakennuspaikalla on kunnan luvalla tehty jo valmistelutöitä ja kasattu kivimursketta, jonka painolla stabiloidaan maapohjaa.

Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee hallin rakennuslupaa 20. lokakuuta. Johtava rakennustarkastaja esittää, että lupa myönnetään.

Masalan liikuntahallin historia on jo pitkä. Nykyiset omistajat hankkivat teollisuuskiinteistön 1990-luvulla lähinnä varastotilaksi.

Urheiluseurat kiinnostuivat rakennuksesta, joka soveltui hyvin salibandyn pelaamiseen.

Sen jälkeen hallia on kunnostettu liikuntatarpeisiin, ja tilat ovat hyvin aktiivisessa käytössä.