Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turunväylän vaihtuvien nopeusrajoitusten testaaminen alkaa – Espoon kaistakohtainen uudistus osa hanketta

Vaihtuvien nopeusrajoitusmerkkien toteuttaminen Turunväylällä Kehä III:n ja Helsingin Munkkivuoren välillä etenee.

Väyläviraston mukaan laitteiden asennustyöt ovat valmiit, ja nyt on vuorossa testausvaihe.

– Tiedotusopasteet, vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit, liikennekamerat ja liikenteenlaskennan mittalaitteet on nyt asennettu Turunväylälle, ja ne varmasti näyttävät tienkäyttäjistä jo hyvin valmiilta. Laitteita pitää kuitenkin vielä testata huolellisesti ennen käyttöönottoa, jotta uusi liikenteenhallintajärjestelmä toimii parhaalla mahdollisella tavalla tienkäyttäjiä palvellen, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Marja Wuori sanoo tiedotteessa.

Laitteistotestaus alkaa maanantaina 19. lokakuuta ja se kestää 2. marraskuuta saakka.

Testeillä varmistetaan muun muassa, että vaihtuvien nopeusrajoitusmerkkien näyttämät vaihtuvat yhtäaikaisesti ja näyttävät oikeaa lukemaa.

Väyläviraston mukaan testaukset pyritään ajoittamaan ruuhka-aikojen ulkopuolelle. Osittaisiin kaistasulkuihin on kuitenkin syytä varautua.

Osa tätä hanketta on Suomen ensimmäisten kaistakohtaisten nopeusrajoitusten toteuttaminen Turunväylän vilkkaimmin liikennöidylle tieosuudelle eli Kehä I:n ja Kehä II:n välille Espoossa.

Kun järjestelmä otetaan käyttöön ensi tammikuussa, eri kaistoille voidaan näyttää yhtä aikaa eri nopeusrajoituksia esimerkiksi silloin, kun liikenne uhkaa ruuhkautua erkaneville rampeille johtavilla kaistoilla.

Uusi liikenteenhallintajärjestelmä ja nopeusrajoitusmerkit on määrä ottaa käyttöön tammikuussa. Hankkeen valmistuttua vaihtuvat nopeusrajoitukset ovat käytössä Valtatie 1:llä koko matkalla Helsingistä Turkuun.