Viikonloppu toi Espoossa 55 uutta koronatartuntaa – testiin pääsee nyt 35 tunnissa

Espoossa pääsee nyt koronatestiin keskimäärin 35 tunnissa. Kuvituskuva. Marko Kauko
Katja Riihola

Katja Riihola

Koronadiagnoosin sai perjantaina 20, lauantaina 18 ja sunnuntaina 17 eli yhteensä 55 espoolaista. Kaikkiaan 1 562 espoolaisella on todettu koronatartunta, Espoon perusturvajohtaja Juha Metso kertoi maanantaina.

Määrät ovat jonkin verran pienempiä kuin viime viikon torstaina, jolloin Espoossa todettiin syksyn suurin yksittäisen päivän koronatartuntamäärä – 29 tapausta.

Viime viikolla vietettiin koulujen syyslomaviikkoa.

– Vielä ei ole näkyvyyttä, onnistuiko lomanvietto koronan puolesta hyvin. Toivottavasti osattiin suojautua, ettei tule loman takia uutta huippua, Metso miettii.

Perusturvajohtaja Metson mukaan koronatestiin pääsee nyt keskimäärin 35 tunnissa. Tavoite on testiin pääsy vuorokauden sisällä.

Koronalle altistuneiden jäljityksessä on viivettä, ja Espoo pyrkii saamaan jäljitykseen lisää tekijöitä. Kaupunki selvittää nyt, voisiko jäljittäjinä toimia myös muita kuin terveydenhuollon ammattilaisia. Näin terveydenhuollossa toimivat voisivat jatkaa oman perustehtävänsä hoitamista.

– Positiiviset pystymme varsin hyvin tavoittamaan, mutta altistuneiden tavoittaminen vie aikaa, Metso summaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut