Espoon perusturvajohtajan mukaan riskiryhmien suojaaminen on tärkeää – ”Nyt ei ole varaa suhtautua leväperäisesti”

Espoossa todettiin viikonloppuna 55 uutta koronatartuntaa. Kuvituskuva. Marko Kauko
Katja Riihola

Katja Riihola

Korona on levinnyt syksyllä erityisesti nuorissa ikäluokissa. Tartuntaryppäitä on ollut muun muassa opiskelijapiireissä.

Espoon perusturvajohtaja Juha Metso muistuttaa, että maailmalta on kuitenkin esimerkkejä siitä, kuinka korona on jälleen päässyt leviämään laajemmin myös varttuneempien keskuuteen.

– Nyt ei ole varaa suhtautua leväperäisesti riskiryhmien suojaamiseen, vaan haavoittuvassa asemassa olevien suojaaminen on tärkeää.

Espoo keskeytti viikon alussa muun muassa seniorien sisäryhmäliikunnan toistaiseksi.

Metson mukaan nyt pohditaan myös sitä, onko vanhusten ja vammaisten päivätoimintojen suojaus- ja hygieniakäytännöissä vielä parantamisen varaa, jotta heikoimmassa asemassa olevat olisivat tartunnoilta turvassa siten, että päivätoimintoja pystyttäisiin edelleen jatkamaan.

Metso kertoi maanantaina, ettei hoivakodeissa ole tuoreita tartuntoja, mutta vammaisten palveluissa on ”pari tartuntaa”.

Rinnekodin Lakiston alueen yksiköissä todettiin koronatartuntoja viime viikolla.

Johtaja Hanna Ekman Rinnekodin asumisen tuen palveluista kertoo, että sairastuneiden joukossa on sekä henkilökuntaa että asukkaita. Ekman ei kerro tartuntojen täsmällistä määrää, vaan sanoo niitä olleen ”muutamia”.

Sekä yksikköjen henkilökuntaa että asukkaita asetettiin karanteeniin.

– Homma on hyvin hanskassa. Tartunnat ovat toisistaan erillisiä, ja olemme pystyneet paikkaamaan työvuoroja, Ekman summaa.

Ekman kertoo, että Rinnekodin kaikissa yksiköissä on siirrytty käyttämään kirurgisia suu- ja nenäsuojia. Aiemmin suu-nenäsuojia on käytetty yksiköissä, joissa on riskiryhmäläisiä. Muissa yksiköissä on aiemmin saatettu käyttää visiirejä ja kangasmaskeja.

Rinnekodilla on Lakiston alueella viitisentoista yksikköä kehitysvammaisille. Siellä on päivätoiminnan yksiköitä, tilapäispaikkoja ja vakituisen asumisen paikkoja niin aikuisille kuin lapsillekin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut