Näin korona vaikutti asuntomurtoihin Länsi-Uudellamaalla – "Kotimaiset tekijät ovat olleet jonkin verran edellisvuosia aktiivisempia"

Länsi-Uudellamaalla tänä vuonna tehty noin sata asuntomurtoa. Eniten - hieman yli 60 - niistä on tehty Espoossa. Seuraavina listalla ovat Lohja, Kirkkonummi, Vihti ja Kauniainen. Kuvituskuva. Arkisto/Heli Nurmi

Länsi-Uudenmaan poliisin toiminta-alueella on tänä vuonna tehty noin sata asuntomurtoa.

Yksi muutos aiempaan on ollut poliisin mukaan se, että kotimaisten tekijöiden osuus murroissa on kasvanut. Koronan aiheuttamien liikkumisrajoitusten vuoksi ulkomaisten rikoksentekijöiden ammattimaiset rikossarjat ovat vähentyneet.

– Vastavuoroisesti on pääteltävissä, että kotimaiset tekijät ovat olleet jonkin verran edellisvuosia aktiivisempia asuntomurtojen tehtailussa. Näistä teoista huomattavan suuri osa tosin on näyttänyt kohdistuvan tekijöiden lähipiiriin ollen niin sanotusti sisäpiirikeikkoja, vanhempi rikoskonstaapeli Jarkko Enlund Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo tiedotteessa.

Viime vuonna lokakuun puoliväliin mennessä asuntomurtoja oli Länsi-Uudellamaalla tehty 110 ja vuonna 2018 murtojen määrä oli 116.

Eniten asuntomurtoja on tänä vuonna tehty Länsi-Uudenmaan poliisin alueella Espoossa – 62 kappaletta. Seuraavina listalla tulevat Lohja (13), Kirkkonummi (7), Vihti (7), Kauniainen (4), Karkkila (4), Raasepori (1) ja Siuntio (1).

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut