Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taas uusi tietojenkalasteluviesti, nyt Kelan nimissä – Älä klikkaa tällaista linkkiä

Liikkeellä on uusi tietojenkalasteluviesti, nyt Kelan nimissä. Huijausviestissä väitetään, että Kelan asiakkaiden terveys- ja luottokorttitiedot ovat vaarantuneet, Kela tiedottaa.

Viesti on Kelan mukaan kirjoitettu suomeksi. Se sisältää linkin, joka ohjaa Suomi.fi-sivuston kirjautumissivustoa muistuttavalle tietojenkalastelusivustolle. Huijaussivulla yritetään saada haltuun verkkopankkitunnuksia ja luottokorttitietoja.

Kela antaa tiedotteessaan toimintaohjeet niille, joiden sähköpostiin kalasteluviesti on kilahtanut: Älä vastaa viestiin tai syötä tietojasi vaadittuihin kenttiin. Älä klikkaa viestissä olevia linkkejä.

Kela kehottaa niitä, jotka epäilevät luottokorttitietojensa tai pankkitunnustensa joutumista vääriin käsiin, ottamaan yhteyttä oman pankkinsa asiakaspalveluun.

Kela muistuttaa, että se ei koskaan kysy arkaluontoisia tietoja sähköpostitse tai tekstiviestillä tietoturvasyistä. Kelaan voi lähettää viestin asiointipalvelussa, johon kirjaudutaan osoitteesta kela.fi.