Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saunan ikkunasta voi katsella Antarktiksen karuja maisemia – Helsingin telakka rakentaa lisää erikoisia luksusristeilijöitä

Helsinki Shipyard -telakka ja varustamoyhtiö Swan Hellenic ovat päässeet sopimukseen uudesta luksustutkimusmatkaristeilijän tilauksesta. Kyseessä on sopimus jo kolmannesta kyseisenkaltaisen luksusristeilijän valmistamisesta Helsingissä Swan Hellenicille.

– Uusi tilaus on merkittävä Helsinki Shipyardille, koska se kertoo asiakkaamme luottamuksesta toimintaamme, ja se on myös vahva signaali toimintamme pitkäjänteisyydestä, sanoo Helsingin telakan toimitusjohtaja Carl-Gustaf Rotkirch telakan tiedotteessa.

– Tässä maailmanajassa tämä on erittäin hyvä signaali, ei ainoastaan Helsinki Shipyardille vaan myös Helsingin alueen meriteollisuudelle ja koko maan meriklusterille, Rotkirch jatkaa.

Swan Hellenicin historia alkaa 1950-luvulta, kun Swan-sukunimisten isän ja pojan ylläpitämä brittiläinen matkatoimisto Swan's Tours kutsuttiin järjestämään kiertuematka Kreikan antiikin kohteisiin. Hellenic-sana viittaa nimenomaan Kreikkaan.

Helsinkiläistelakan laivat tulevat risteilemään monilla alueilla ympäri maailman, ne vierailevat myös esimerkiksi Antarktiksella, jossa karun kylmiä maisemia voi katsoa laivan kahdeksannella kannella olevan saunan ikkunasta. Saunasta voi pulahtaa sen edustalla oleviin porealtaisiin.

Navigator-lehti: Maailman 400 risteilyaluksesta vain 30 on toiminnassa – Suomen telakoilla rakentaminen jatkuu entisellään

Kuvat: Tältä näyttää syksyllä Turussa valmistuva loistoristeilijä – 19 baaria, 11 ravintolaa

Helsingissä rakennettava kolmas Swan Hellenicille toimitettava alus edustaa kahden jo tilauskannassa olevien alusten tavoin tutkimusmatkaristeilijöiden uutta sukupolvea ja se on suunniteltu maailmanlaajuisille risteilymarkkinoille painottaen kuitenkin risteilyjä korkeilla leveysasteilla.

125-metrinen ja 12 000 bruttotonnin alus on tiedotteen mukaan suunniteltu erityisesti maapallon jännittävimpien ja luoksepääsemättömien paikkojen tutkimiseen. Laivaan mahtuu 192 matkustajaa, hyttejä ja sviittejä on yhteensä 96, suurimmassa osassa on suuret parvekkeet. Alusta operoi 140 hengen miehistö.

Uuden aluksen suunnittelu on jo aloitettu ja sen rakentaminen päästään aloittamaan vuoden 2021 kesällä. Alus toimitetaan tilaajalleen vuoden 2022 lopussa. Uusi alus on edeltäjiään isompi ja suunniteltu purjehtimaan kaikkiin maanosiin.

Syyskuussa Helsingin telakalla laskettiin Swan Hellenicille rakennettavien tutkimusmatkaristeilijöiden ensimmäisen aluksen köli, jonka nimeksi tulee SH Minerva, roomalaisen luovuuden ja viisauden jumalattaren mukaan.

Lähde: swanhellenic.com