Sortunut maantie Kirkkonummella saataneen auki tänä vuonna – toinenkin hiljattain korjattu kohta joudutaan avaamaan

Kirkkonummen läpi johtava maantie pyritään avaamaan liikenteelle Evitskogissa tämän vuoden aikana. Tie on ollut poikki ja kiertotie käytössä kohta neljä kuukautta.

Tie sortui noin 100 metrin matkalta kesäkuun lopussa, ja ely-keskus sulki liikenteen sortumakohdalta kokonaan.

Maantie 1130 päällystettiin ja kunnostettiin yli 30 kilometrin matkalla Lapinkylästä Virkkalaan kesän aikana.

Sortuman syytä on selvitelty ja seurattu mittaamalla, liikkuuko tienpohja edelleen.

Aiemmin syksyllä ely-keskus kertoi, että kunnostaminen voi venyä ensi kevääseen, jos sortumakohdan korjaamiseen tarvitaan raskaita paalutustöitä.

Uudenmaan ely-keskuksen kunnossapitopäällikön Tuomas Vasaman mukaan sortumakohta päästään näillä näkymin korjaamaan vielä tämän vuoden puolella.

Selvitysten mukaan tieremontti voidaan tehdä kevyemmällä vaihtoehdolla, jossa tiepohjaa ”kevennetään” ilman suuria stabilointitöitä.

Työ saadaan tehtyä ennen vuodenvaihdetta, jos talvi ei tuo yllätyksiä.

Tieremontti ei jää Evitskogissa sortumakohtaan, vaan myös toinen vasta korjattu pehmeä osuus on tarkoitus avata ja tehdä pohjatyöt uudestaan.

Syksyn aikana on seurattu sortumakohdasta noin puoli kilometriä länteen olevaa lyhyttä osuutta, jossa on myös todettu painumista ja sortumavaaraa. Kyseinen kohta on lähellä Bakträsk-järven rantaa.

Tämäkin kohta on Vasaman mukaan tarkoitus avata ja korjata loppuvuoden aikana.

Liikennettä ei tarvitse sulkea, vaan korjaustyöt voidaan tehdä kaista kerrallaan ja ohjata liikenne yhtä kaistaa pitkin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut