Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa voi tarkkailla taimenten kutua

Ajankohta: Huomenna lauantaina vietetään kansainvälistä vaelluskalapäivää.

Pääkaupunkiseudulla on useita taimenjokia ja puroja. Osa niistä ei ole ojia isompia.

Espoossa taimenia kasvaa muun muassa Mankinjoessa, Gumbölenjoessa, Espoonjoessa, Monikonpurossa, Lukupurossa ja Finnoonpurossa.

Suomen Ympäristökeskus (SYKE) vinkkaa, että nyt on hyvä aika lähteä seuraamaan taimenten kutua. Espoossa sen voi tehdä esimerkiksi Monikonpurolla, Lukupurolla ja Finnoonpurolla.

Jos innostuu lähtemään lähiluontoon tarkkailemaan kutua, se kannattaa tehdä illalla. Emokalat ja kutupesät erottuvat silloin erityisen hyvin taskulampun valossa. Katselu ei häiritse emotaimenen kutemista.

Kiivaimpana kutuaikana kutemista voi seurata myös päiväsaikaan. Etelässä isompien emojen kutu on vasta pääsemässä käyntiin.

Pääkaupunkiseudun puroilla tapahtuvaa kutua voi myös seurata suorina lähetyksinä tänään ja huomenna Vaelluskala ry:n Facebook-sivulla.

Kansainvälisen vaelluskalapäivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta vapaana virtaavien jokien ja vaelluskalojen tärkeydestä sekä kannustaa kaikkia seurantaretkelle lähiluontoon.