Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pimeäpurjehdus toi valoa Haukilahteen

Viime keskiviikkona Haukilahdessa näkyi kummia.

Espoon Merenkävijät (EMK) järjesti silloin junioripurjehtijoille jokavuotisen pimeäpurjehdustapahtuman.

Sen ideana oli valaista veneet ja opiskella purjehdustaitoja pimeässä. Valaistut optarit, Zoom8 ja E-jollat täyttivät Haukilahden satama-altaan.

Purjehtijat suunnistivat valmentajien etukäteen piilottamille rasteille. Isommat veneet kävivät myös sataman ulkopuolella kokeilemassa navakkaa syystuulta.

Tapahtuma sai katsojilta positiivista palautetta. Koronan keskellä on vähän tapahtumia, joihin uskaltaa mennä. Ensi vuoden tapahtumasta toivottiin enemmän informaatiota etukäteen.

EMK junioripäällikkö Jyrki Lehtinen kertoo, että pienen Facebook-ennakkoilmoituksen aiheuttama yleisöpaljous oli heille yllätys. Yleisömäärä osoittaa junioripäällikön mielestä sen, että tällaisia tapahtumia selvästi tarvitaan.

Lehtinen lupaa, että tästä otetaan oppia ensi vuoteen. Hänen mukaansa seuralla on tavoitteena tehdä kaikki aina paremmin kuin edellisellä kerralla, hauskuutta unohtamatta.