Sirenien kädenjälki näkyy vahvasti Tapiolassa ja Otaniemessä – Espoon kaupunginmuseo esittelee arkkitehtikaksikon töitä

Otsonpesän rivitalo. Siren Arkkitehdit Oy

Arkkitehtipari Kaija ja Heikki Sirenin kädenjälki näkyy vahvasti Tapiolassa ja Otaniemessä. Nyt heidän töihinsä voi tutustua myös KAMU Espoon kaupunginmuseossa.

Kaupunginmuseossa Weegeellä Tapiolassa avautui perjantaina 23. lokakuuta Sirenien arkkitehtuuria esittelevä näyttely Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren.

Koko ikänsä yhdessä työskennelleet Kaija (1920–2001) ja Heikki Siren (1918–2013) perustivat vuonna 1949 arkkitehtitoimiston ja saivat ensimmäisen suunnittelutyön Espooseen – Otaniemen teekkarikylän rakentaminen alkoi vuonna 1950.

Otaniemen rantasauna (1951) ja Servin mökki ovat Heikki Sirenin kädenjälkeä.

Yhdessä Sirenit suunnittelivat Espooseen Otaniemen kappelin (1957) ja Aarnivalkean koulun (1957).

Palkittu parivaljakko suunnitteli Tapiolaan ja Otaniemeen myös paljon asuntoja. Kansainvälisesti tunnettu on vuonna 1959 valmistunut Otsonpesän viiden asunnon rivitalo.

Muita Sirenien suunnittelemia asuntoja ovat muun muassa Jämeräntaival, Retuperä, Kontiontien ja Kimmeltien rivitalot sekä Louhentien atriumtalot.

Sirenien töitä esittelevä näyttely on avoinna KAMU Espoon kaupunginmuseossa 9. tammikuuta saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut