Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi sivusto kokoaa laajasti tietoja Vastaamon tietomurron uhrien auttamiseksi

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt viranomaisten ja muiden organisaatioiden kanssa yhteisen Tietovuotoapu.fi -sivuston, jonne kootaan oleellinen tieto psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron uhrien auttamiseksi.

Sivustolla on tarjolla tietomurron uhreille toimintaohjeita ja auttavien organisaatioiden yhteystiedot.

– Huoli on suuri ja esiin nousi vahvasti tarve ajantasaisen tiedon saatavuudesta yhdestä tietolähteestä. Olemme viikonlopun aikana rakentaneet yhdessä muiden kanssa Tietovuotoapu.fi -sivuston, josta tietomurron uhrit löytävät apua ja ohjeet omien tietojensa suojaamiseen. Toivomme, että uhrit löytävät sivustolta apua tässä vaikeassa tilanteessa, toteaa Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa tiedotteessa.

Toistaiseksi sivustolla on yhteydet sosiaali- ja terveysministeriöön, Rikosuhripäivystykseen, SPR:ään, Valviraan, Mieli ry:hyn, keskusrikospoliisiin, Kirkon palvelevaan puhelimeen, Mannerheimin lastensuojeluliittoon ja Digi- ja väestötietovirastoon sekä Tietosuojavaltuutettuun.

Sivustoa päivitetään jatkuvasti ja siitä tulee kieliversiot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, tiedottaa Traficom.

Lue lisää: Miten toimia jos on Vastaamon tietomurron uhri? Tässä tärkeimmät ohjeet ja neuvot tuen hakemiseksi