Henttaalle avataan uudelleen toinen tieyhteys

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kehottaa avaamaan loppuvuodesta suljetun, Maakirjantien tien kautta kulkevan ajoyhteyden Henttaalle. Arkisto/Minna Airamaa

Henttaan vanha tieyhteys Maakirjantien kautta avataan jälleen. Espoon kaupunginhallitus päätti maanantaina yksimielisesti antaa erillisen valmistelukehotuksen, jolla kehotetaan avaamaan tilapäisesti ajoneuvoliikenteelle Vanha Lillhemtintie Henttaalta Maakirjantielle.

Yhteys suljettiin loppuvuodesta 2019 voimassa olevan kaavan mukaisesti. Henttaalaiset ovat vaatineet yhteyden avaamista uudelleen sillä perusteella, että nykyinen yhteys Lillhemtintien kautta on ajoittain ruuhkainen ja lisää liikennettä Opinmäen koulukeskuksen kohdalla.

Kaupunginhallitus huomauttaa, että ajoneuvoliikenteen salliminen vaatii kuitenkin toimia Maakirjantien ja Vanhan Lillhemtintien turvallisuuden parantamiseksi. Kaupunginhallitus kehottaa myös kaupunkitekniikan keskusta ja teknistä lautakuntaa parantamaan välittömästi Henttaan ja Suurpellon alueen liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta erityisesti Opinmäen koulun ympäristössä.

Yhteyden avaaminen on herättänyt keskustelua. Suurpellossa tien avaamista on vastustettu.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut