Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vasta avattu Tapiolan Jääpuutarha suljettiin toistaiseksi – "Kelistä se on kiinni"

Menneenä viikonloppuna avattu Tapiolan Jääpuutarha on suljettu toistaiseksi. Espoon kaupungin liikuntapalvelut kertoi tekojään sulkeutumisesta Facebook-sivullaan tiistaina aamulla.

– Kelistä se on kiinni. Saisi tämä sade siitä loppua, niin vesi pääsisi jäätymään siihen takaisin kiinni, kertoo liikuntapaikkamestari Mikko Kauhanen Espoon kaupungilta.

Myös tuuli on Kauhasen mukaan jäälle myrkkyä, sillä se vie kylmyyttä pois jään pinnasta.

– Kyllä se 10 lämpöastetta kestää, mutta kunhan ei tuulisi ja olisi tällaista vesitihkua, Kauhanen lisää.

Tapiolan keskusaltaassa sijaitseva tekojää yritetään Kauhasen mukaan avata uudestaan mahdollisesti viikonlopuksi, jos säät vain ovat silloin riittävän suosiolliset.

– Heti ilmoitetaan, kun aukaistaan. Se ei ole iso homma, kun se on takaisin kunnossa, Kauhanen kertoo.

Ilmatieteen laitos ennusti tiistaina Espooseen loppuviikoksi 10 asteen ja hieman alle 10 asteen lämpötiloja. Tiistain ennusteen mukaan Espoossa voi perjantaina tulla yksittäisiä sadekuuroja ja paikoin sadekuuroja voi olla luvassa myös lauantaina. Sunnuntai puolestaan näyttäisi sateettomalta.

– Torstaina ollaan varmaan taas paljon viisaampia kelien suhteen, Kauhanen sanoo.

Tapiolan Jääpuutarha avattiin luistelijoiden käyttöön viime lauantaina 24. lokakuuta, mikä on hieman aikaisemmin kuin yleensä.

– Halusimme saada tekojään mahdollisimman aikaisin käyttökuntoon, jotta espoolaiset pääsevät liikkumaan ulkosalla, liikuntapaikkamestari Kauhanen perusteli töiden aikataulua korona-aikana Länsiväylälle aiemmin lokakuussa.