Espoossa korjataan 140 vuotta vanhaa aallonmurtajaa

Toppelundin uimarannalle on rakennettu työmaapenkka aallonmurtajan kunnostustöitä varten. Työmaapenkka puretaan, kun kunnostustyöt valmistuvat.. Johanna Halava
Johanna Halava

Johanna Halava

Toppelundin uimarannan edustalla Haukilahdessa sijaitsevalla aallonmurtajalla tehdään kunnostustöitä.

– Vanha aallonmurtaja oli päässyt osittain rapautumaan. Siitä on irronnut kiviä ja niitä on siirtynyt pois paikoiltaan. Nyt epäjärjestyksessä olevat kivet puretaan ja asennetaan uudestaan paikoilleen, kertoo vihertyöpäällikkö Timo Jukola Espoon kaupungilta.

Myös aallonmurtajan virtausaukon ylittävä betoninen siltakansi puretaan ja korvataan uudella.

Lokakuussa alkaneiden töiden on määrä valmistua toukokuun loppuun mennessä.

Pääsy aallonmurtajalle on kielletty kunnostustöiden aikana, mutta Rantaraittia pääsee kulkemaan Toppelundissa töiden aikanakin.

– Rannan puolelle on tehty työmaapenkka, jotta työkone pääsee liikkumaan, kun kiviä nostetaan pois paikaltaan. Penkkaa tehdessä alueella oli jonkin verran kuorma-autoliikennettä, kertoo Jukola.

– Kun työmaapenkka aikanaan puretaan pois, tulee jonkin verran liikennettä, mutta muuten alueella ei pitäisi olla kovin paljon työmaaliikennettä. Toki hiukan häiriötä kevyelle liikenteelle voi aiheutua, hän jatkaa.

Työmaaliikenne kulkee aallonmurtajalle Toppelundin uimarannan pysäköintipaikalta kevyen liikenteen väylää pitkin.

Kesällä rannassa olleen kahvilan paikalla on nyt urakoitsijan työmaatoimisto. Jukolan mukaan koko työmaa-alue ennallistetaan kunnostustöiden jälkeen.

Rannasta myös poistetaan vieraslajit ja nurmialue tasoitetaan ja kylvetään nurmikoksi.

Toppelundin aallonmurtaja on Espoon kaupunginmuseon arvion mukaan noin 140 vuotta vanha.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut