Lukioon lisää aloituspaikkoja Espoossa – Alimpia sisäänottokeskiarvoja pyritään madaltamaan

Otaniemen lukioon varataan Espoon lukioista eniten aloituspaikkoja, 340, lukuvuodelle 2021–2022. Anniina Virtanen

Aiempaa useampi espoolaisnuori pääsee ensi lukuvuonna aloittamaan lukiotaipaleen, sillä Espoo varaa aikaisempia vuosia enemmän aloituspaikkoja niin määrällisesti kuin suhteessa peruskoulun päättävän ikäluokan kokoon.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi keskiviikkoisessa kokouksessaan esitetyt 1 977 lukion aloituspaikkaa lukuvuodelle 2021–2022. Tämä on 158 aloituspaikkaa enemmän kuin vuonna 2020.

Aloituspaikkoja varataan ensi lukuvuonna 66 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta. Tälle lukuvuodelle aloituspaikkoja varattiin 64 prosentille ikäluokasta.

Lukiokoulutuksen suosio on Espoossa valtakunnallisesti katsoen korkea.

Espoon kaupungin suomenkielisen peruskoulun päättävistä 77 prosenttia valitsi viime keväänä ensisijaiseksi hakutoiveekseen lukiokoulutuksen.

Ensisijaisten lukioon hakijoiden määrä nousi viime kevään yhteishaussa merkittävästi. Heitä oli 169 enemmän kuin edellisvuonna ja aloituspaikkoja kohden hakijoita oli 1,19.

Alimmaksi lukioon vaadittavaksi sisäänpääsykeskiarvoksi muodostui 7,83.

Aloituspaikkamäärän kasvattaminen on yksi keskeinen keino alimpien sisäänottokeskiarvojen madaltamisessa, kaupunki perustelee paikkamäärän kasvattamista.

Opiskelijat valitaan lukioon lukuaineiden tai painotetun keskiarvon mukaisessa järjestyksessä. Lukioon päästäkseen lukuaineiden keskiarvon tai painotetun keskiarvon tulee olla kuitenkin vähintään 7,00.

Alimmat sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain riippuen muun muassa ensisijaisten hakijoiden määristä, aloituspaikkojen kokonaismääristä, ulkopaikkakuntalaisten hakijoiden määristä sekä perusopetuksen keskiarvojen keskiarvoista.

Peruskoulun päättävien nuorten määrä on tasaisessa nousussa 2020-luvulla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut