Kalajärvellä vedotaan koulun täysimittaisen liikuntasalin puolesta

Kalajärviseura ja useat muut alueen yhdistykset puolustavat Kalajärven koulun alkuperäistä hankesuunnitelmaa ja vastustavat aikeita pienentää koulun liikuntatiloja kustannusten karsimiseksi.

Yhdistykset toteavat kannanotossaan, että kouluun alun perin suunniteltu täysimittainen sisäliikuntasali palvelisi kaikkia alueen asukkaita ja mahdollistaisi monipuolisen harrastamisen Pohjois-Espoossa. Kannanotossa todetaan, että Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavaehdotuksessa Kalajärvi on määritelty Pohjois-Espoon alueelliseksi keskukseksi. Alueella tarvitaan harrastustiloja niin aikuisille, lapsille kuin nuorillekin.

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto käsitteli Kalajärven koulu- ja päiväkotihankkeen hankesuunnitelmaa viime kokouksessaan 19. lokakuuta. Uudisrakennuksen on laskettu maksavan 39,6 miljoonaa euroa, mutta investointiohjelmaesityksessä sille on varattu 3,9 miljoonaa euroa vähemmän.

Jaostolle ehdotettiin, että säästöä saataisiin muun muassa liikuntasalia pienentämällä.

Jaosto päätti äänin 5-4 palauttaa asian uudelleen valmisteluun.

Koulu on tarkoitus rakentaa vaiheittain ja hankkeen on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut