Itsenäisyyspäivän juhlinta menee uusiksi Espoossa – Kuudesluokkalaisten yhteinen juhla jää väliin ja konsertti järjestetään etänä

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen ja rehtori Anne-Marie Rapo kättelevät juhlaan saapuvia kuudesluokkalaisia vuonna 2017. Arkisto/Päivi Tuovinen
Katja Riihola

Katja Riihola

Espoon kuudesluokkalaiset eivät tänä vuonna pääse juhlimaan itsenäisyyspäivää yhdessä, vaan juhla joudutaan jättämään nyt väliin. Espoon sivistystoimenjohtaja Harri Rinta-aho sanoo itsenäisyyspäivän olevan jo niin lähellä, että koronatilanteeseen tuskin tulee parannusta ennen joulukuun alkua.

– Juhla korvataan koulukohtaisella pienimuotoisella tapahtumalla, jossa puolustusvoimien soittokunta tuottaa musiikin ja kaupunginjohtaja on luvannut tuoda pienen videotervehdyksen, Rinta-aho kertoo.

Espoon kaupunki ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunta ovat jo kolmena vuonna järjestäneet itsenäisyyspäivän juhlan kaupungin kuudesluokkalaisille. Viime vuonna yli 3 600 espoolaista kuudesluokkalaista opettajineen juhli itsenäisyyspäivää Opinmäen kampuksella.

Koronatilanne muuttaa myös Espoon kaupungin perinteisen itsenäisyyspäivän juhlakonsertin etäkonsertiksi, joka tallennetaan etukäteen ilman yleisöä. Espoo-mitalistit julkistetaan itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta ja mitalistit on määrä esitellä lyhyesti konserttistriimissä.

Kaupunki tiedottaa konsertista ja jakaa linkin konsertin seuraamiseen myöhemmin.

Espoon kaupunki on järjestänyt itsenäisyyspäivän konsertin jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Konsertti on järjestetty Metro-areenalla ja sinne on perinteisesti jaettu 6 000 ilmaislippua.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut