Arto Laatikainen aavisti saavansa C-kirjaimen rintaan Kiekko-Espoossa – "Koetan päivittäisellä työnteollani näyttää nuoremmille esimerkkiä"

Kiekko-Espoon Arto Laatikainen on monessa liemessä keitetty pelaaja. Espoossa varttunut, kiekkoilunsa täällä aloittanut ja espoolaisseuran paitaa vuosikausia kantanut puolustaja on palannut tuttuihin maisemiin.

40-vuotiaaksi ehtinyt mies ei kanna ensimmäistä kertaa paidassaan kapteenin merkkiä.

– Oli minulla aavistus, että minusta saattaa tulla kapteeni kokemukseni vuoksi. Koetan päivittäisellä työnteollani näyttää nuoremmille esimerkkiä. Jos joku haluaa kysellä, annan vinkkejä, Mankkaalla vaimonsa ja kahden pojan kanssa asuva kiekkoilija sanoo.

Hän kuitenkin korostaa, ettei ole valmentaja.

Laatikainen tuumii, että Kiekko-Espoon joukkue kasattiin aika nopeasti. Pelaajia on sieltä ja täältä.

– Joukkueen hitsaantuminen yhteen vie aikaa. Siihen nähden alkukausi on ollut tuloksellisesti ok. Pelillisesti meillä on vielä paljon petrattavaa.

Pelillisesti meillä on vielä paljon petrattavaa.

Joukkueen viisikkopelaaminen on kapteenin mukaan saatava sille tasolle, että yksilöt pääsevät loistamaan.

Kiekko-Espoo on pelannut tähän mennessä 11 ottelua, joista se on voittanut kuusi varsinaisella peliajalla ja kaksi jatkoajalla. Kaksi on päättynyt häviöön varsinaisella peliajalla ja yksi jatkoajalla.

Kapteeni asettaa heille tavoitteeksi olla neljän joukossa runkosarjassa. Sen jälkeen on uusien sotasuunnitelmien vuoro.

Tähän asti joukkue on kohdannut vain välisarjalohkon joukkueita. Sama systeemi jatkuu joulukuun puolivälin paikkeille saakka.

Kuusi kertaa Kiekko-Espoon kohtaavat Koovee, Kiekko-Vantaa, TUTO Hockey ja Forssan Palloseura.

Vuosien kokemuksesta Laatikainen tietää, että kun aletaan käydä kauempana pelaamassa, rasitustaso nousee selvästi.

– Jos tekee kahdeksan tunnin työpäiviä, on Mestiksessä pelaaminen tosi kuormittavaa, kapteeni tietää.

Hänellä suurin aika menee jääkiekossa. Siinä mielessä se on kokopäivätyö. Laatikainen muistuttaa, että hänen on pidettävä huoli kropasta, jotta jaksaa nuorempien vauhdissa.

–Aikaa menee jonkin verran kiinteistöbisneksessä parin kaverin kanssa. Junnukiekossa aloin käydä apuvalkkuna, jotta saan iltoihin puuhaa.

Perheellinen mies kiittelee 10 kummisponsoria, jotka mahdollistivat hänen tulonsa Kiekko-Espooseen. Seuran talous ei olisi yksin riittänyt siihen, että puolustaja pystyy keskittymään pelaamiseen.

15-vuotiaaksi asti Laatikainen pelasi jalkapalloa FC Hongassa. Hän oli libero, toppari ja lopussa maalivahti.

Tuolloin piti tehdä valinta jalkapallon ja jääkiekon välillä. Kiekko oli hänelle silloin selkeä valinta.

– Ilon kautta. Olen halunnut kehittää itseäni, koska kiekko on ollut niin pirun kivaa. Tavallaan bonuksena tuli se, että jääkiekosta on tullut ammatti.

Laatikainen tietää, että korona voi tehdä mutkia sarjakauteen. Hän toivoo vahvasti, että kaikki noudattavat koronan leviämisen ehkäisemiseksi muun muassa turvaetäisyyksiä ja käsihygienia on kunniassa.

– Korona huolestuttaa. Meidän on pidettävä huolta, että selviämme siitä. Kahden junnukiekkoilijan isänä toivon, että lapset saavat harrastaa ja pelata. Olisi kurjaa, jos harrastukset pistettäisiin säppiin.

Kiekko-Espoo pelaa tällä viikolla kaksi kotiottelua. Kiekko-Espoo Oy:n operatiivinen johtaja Antti Manninen muistuttaa, että katsojan tulee käyttää Metro-areenalla kasvomaskia. Tämä ei koske alle 15-vuotiaita.

Toiveena on, että lippu ostetaan etukäteen netistä. Lipunmyynti verkossa päättyy tunti ennen ottelun alkua.

– Etukäteen hankittuna lippu on halvempi kuin ovelta ostettaessa. Jos lippu hankitaan vasta ovelta, toivomme, että se maksetaan kortilla, Manninen sanoo.

Kiekko-Espoo kohtaa Kiekko-Vantaan Metro-areenalla torstaina 29. lokakuuta kello 18.30. Koovee tulee vastustajaksi lauantaina 31. marraskuuta kello 17.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut