HSL:n uusi toimitusjohtaja ratkesi arvalla – valituksi tuli Mika Nykänen

Hallintotieteiden maisteri Mika Nykänen on HSL:n uusi toimitusjohtaja. GTK
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Helsingin seudun liikenteen (HSL) uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Geologian tutkimuskeskuksen pääjohtaja Mika Nykänen.

Hallintotieteiden maisteri Nykäsen, 54, valinta oli täpärä, sillä se ratkaistiin lopulta arvalla.

Valinnasta päätti HSL:n hallitus. Vaalissa olivat ehdolla kaikki toimitusjohtajan tehtävää hakeneet henkilöt, yhteensä 25.

Äänet jakautuivat tasan 7–7 Mika Nykäsen ja HKL:n toimitusjohtajan Ville Lehmuskosken kesken. Äänestyksen jälkeen lopullisen valinnan ratkaisi arpa.

HSL:n hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava pitää ilahduttavana, että toimitusjohtajan tehtävää haki kovatasoinen joukko kokeneita johtajia, joilta löytyy osaamista niin liike-elämästä kuin julkisen sektorin johtamisesta.

– Valinta ei ollut helppo, kuten tiukka vaali osoittaa. Uutta toimitusjohtajaa odottaa äärimmäisen haasteellinen tilanne. Matkustajamäärät tulisi saada pikaisesti kääntymään uuteen nousuun. Myös haasteelliset ilmastotavoitteemme ovat työlistalla. Uskon, että Mika Nykäsellä on kykyä johtaa ja uudistaa HSL:ää isoin askelin, Rautava sanoo tiedotteessa.

Nykyinen toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi jää eläkkeelle, kun uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään.

HSL kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 miljoonaa euroa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 prosenttia kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut