Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arttu Wiskari ehtii nyt häärätä Wiskarilassa – syksyn juhlakiertue vaihtui show-illoiksi ravintolassa

Keikkabussi oli maaliskuussa matkalla kohti Lappia, ja Arttu Wiskari kuunteli huolestuneena uutisia. Siellä puhuttiin jostain koronasta.

Viikonlopulle suunnitellut keikat peruuntuivat ja kotimatkalla kohti Espoota Wiskari mietti, että jotain on tehtävä ja äkkiä. Stoppi oli tulossa sekä keikoille että viime vuoden puolella avatun ravintola Wiskarilan toiminnalle.

– Siinä bussissa päivitin ravintolan Facebookiin, että aloitamme lounasannosten kuljetukset. Ensimmäisenä maanantaina niitä meni 20, Arttu Wiskari muistelee.

Palvelu osoittautui tarpeelliseksi, koska parin viikon kuluttua annoksia kuljetettiin jo satoja.

Oma ravintola on Wiskarin vaimon Pauliinan unelma.

Määrätietoisella työllä vaikeudet on käännetty voitoksi. Kun iltaelämä lopahti, Wiskarilassa on satsattu lounasaikaan ja -asiakkaisiin.

Sana hyvästä ruuasta on kiirinyt ja paikan päälle tulevien lounastajien määrä on kasvanut lähtötilanteesta paljon.

– Alkoholin myynti romahti keväällä. Jouduimme heittämään pois valtavat määrät vanhentunutta olutta, Wiskari huokaa.

Mökkitie Records -levy-yhtiö on Arttu Wiskarin päätyö ja ravintola on rakas harrastus ja intohimo. Normaalisti sopimusasiat ja markkinointi ovat isännälle kuuluvia tehtäviä. Kun keikkoja ei ole, Arttu Wiskari ehtii häärätä juoksupoikana ravintolassa. Hän saattaa esimerkiksi lähteä kuljettamaan asiakkaiden tilauksia.

– Ei minua tuonne tiskin taaksekaan voi laittaa, koska minulla ei ole alan koulutusta, hän naurahtaa.

Lounasaika on jo lopuillaan, mutta asiakkaita riittää. Eräs rouva on tullut Wiskarilaan syömään 70-vuotispäivänsä kunniaksi ja hän ilahtuu, kun Wiskari itsekin on paikalla. Hän käy pyytämässä fanikorttiin nimmarin. Rouva on tykästynyt artistiin tämän laivakeikalla.

– Minun voimani on julkisuusarvossa. Kyllä tänne tulee sellaisiakin asiakkaita, jotka haluavat nähdä Wiskarin paikan, Wiskari myöntää.

Arttu Wiskari on uransa aikana tehnyt viisi albumia. Uusin niistä, Suomen muotoisen pilven alla, julkaistiin elokuussa. Nimikappale julkaistiin paljon aiemmin ja se oli vuoden 2019 soitetuin radiobiisi Suomessa.

Uuden albumin Tässäkö tää oli? -kappale nousi Spotifyn top 50 -listan ykköseksi.

Arttu Wiskarin kappaleiden Suomi-kuvasto on kaikille tuttua ja se vetoaa kansaan. Uusi single ilmestyy sitten, kun aika tuntuu sopivalta.

– Ystävät ja koko työryhmä ja se, että meillä on hauskaa, on paras inspiraation lähde. Ei musiikkihommia tehdä yksin, mutta minulle on osunut se keulahahmon rooli, Arttu Wiskari sanoo.

Mökkitie Recordsin studiot ovat Olarinluomassa. Talliin kuuluvat muun muassa Erika Wikman ja HesaÄijä.

Jos maailma olisi ennallaan, Arttu Wiskari olisi syksyllä tehnyt 20 konserttisalia kattavan kiertueen ja sen huipennuksena jäähallikeikan. Näin oli tarkoitus juhlia sitä, että Mökkitie-singlen julkaisemisesta on kulunut kymmenen vuotta.

– Nyt keikat ovatkin kotikulmilla. Juhlin Wiskarilassa järjestämällä muutaman show & dinner -illan marraskuussa. Joulukuulle pitää varmaan ottaa muutama lisäpäivä, Wiskari kertoo.

Rajoitusten vuoksi tilaisuuksiin mahtuu vain 68 asiakasta. Näin pystytään pitämään turvavälit. Hygieniasta huolehditaan muun muassa kolmen ilmanpuhdistimen avulla.

– Suunnitelmissa oli, että juhlakiertueen jälkeen jään pitkälle keikkatauolle. Se tauko on tullut pidettyä nyt. Kun koronatilanne sallii, levy-yhtiö alkaa taas täyttää kalenterini.