Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Futsalmaajoukkue hakee Panu Aution johdolla paikkaa MM-kisoihin – unelma kahden ottelun yhteistuloksen päässä

Miesten futsalmaajoukkueen kapteeni Panu Autio on elänyt kuplassa viime perjantaista lähtien. Maajoukkue aloitti tuolloin leirityksen, joka päättyy Suomen ja Serbian väliseen kahteen MM-karsintaotteluun.

Paikasta ensi syyskuun MM-kisoihin pelataan ensin Serbiassa ja sen jälkeen tiistaina 10. marraskuuta Vantaalla Energia-areenalla. Alunperin ottelut piti pelata viime keväänä.

– Tätä on odotettu. Olen ollut mukana maajoukkueessa yli 15 vuotta. Kertaakaan emme ole yltäneet EM- tai MM-kisoihin. Koskaan ennen emme ole päässeet MM-karsinnoissa näin pitkälle kuin nyt, 135 A-maaottelua pelannut Autio kertaa.

Maajoukkueessa kapteenin nauhaa vuodesta 2013 kantanut Autio sanoo, että MM-kisoissa pelaaminen on iso haave ja iso unelma. Sinne yltäminen on todella tiukan seulan takana, koska kisoihin pääsee isäntämaan Liettuan lisäksi Euroopasta vain kuusi maata.

Nyt selvillä on neljä maata. Toista viimeisestä kahdesta paikasta tavoittelevat keskenään Kroatia ja Tsekki.

– Jo se, että olemme selvinneet karsinnan tähän vaiheeseen on kova juttu. Takanamme on huikea matka. Meillä on edelleen kova nälkä päästä kisoihin, Futsal-liigassa Golden Futsal Teamia (GFT) edustava Autio vakuuttaa.

Meillä on edelleen kova nälkä päästä kisoihin.

Panu Autio

Suomen päävalmentaja Mićo Martić nimesi GFT:stä karsintojen viimeisen vaiheen joukkueeseen myös maalivahti Antti Koivumäen. Hänkin on kuulunut maajoukkueeseen useita vuosia.

Kun pääsiäisen tienoon kotiottelun liput tulivat myyntiin, ne myytiin loppuun parissa tunnissa. Haukilahdessa perheensä kanssa asuva Autio näkee tämän hyvänä asiana. Se kertoo pelaajan mukaan siitä, että laji kiinnostaa.

– Buumi on päällä. Se oli myös kiitos meille pelaajille ja valmennukselle hyvin tehdystä työstä.

– Olisi ollut hienoa päästä pelaamaan täydessä hallissa kotiyleisö edessä. Se olisi antanut meille energiaa. Olisi ollut unelma ratkaista siellä kisapaikka.

Tämä ei tule toteutumaan.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA päätti, että kaikki sen alaiset futsalottelut tullaan toistaiseksi pelaamaan ilman yleisöä.

Autio toteaa, ettei kannata vaivata päätään asioilla, joihin ei voi vaikuttaa. UEFA:n päätös ei vaikuta kapun mukaan mitenkään heidän valmistautumiseensa ja pelaamiseen.

Paikka MM-kilpailuihin ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella. Jos maalit ovat tasan, vierasmaalit ratkaisevat.

Maajoukkueen pelit jatkuvat jo joulukuussa. Tuolloin käynnistyvät EM-karsinnat.

Yle TV2 näyttää perjantaina 6. marraskuuta Nišissä ja tiistaina 10. marraskuuta Vantaalla pelattavat MM-karsintaottelut suorina lähetyksinä.