Poliisi hälytettiin Mattlidenin koululle – huhu oppilaan teräaseesta osoittautui perättömäksi

Poliisi hälytettiin paikalle Mattlidenin kouluun Matinkylään tiistaina. Poliisille tulleen hälytystehtävän mukaan oppilaalla olisi mahdollisesti ollut teräase mukana koulussa.

– Siinä ei ollut perää, vaan se oli huhutieto. Mutta poliisi joutui silti reagoimaan siihen vakavuudella, kertoo komisario Hannu Väänänen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti tapauksesta myös Twitterissä. Poliisin twiitin mukaan kahdella oppilaalla oli kuitenkin ollut sanallinen riita ja ennalta estävän toiminnon poliisit juttelevat nuorten ja koulun henkilökunnan kanssa tilanteesta.

– Mitään fyysistä yhteenottoa tai sellaista siellä ei ole tässä vaiheessa ollut, Väänänen kertoi tiistaina iltapäivällä.

Mattlidenin koulussa on yli 700 oppilasta vuosiluokilla 1–9.

Komisario Väänäsen mukaan poliisin hoidettavaksi tulee toisinaan vastaavia tapauksia.

– Eivät nämä mitenkään tavattomia ole. Ne otetaan aina vakavasti, ja pyritään selvittämään tilanne ja viestimään sekä koulun sisällä että ulkoisesti sekä vanhemmille ja kaupungin kanssa yhdessä, että saadaan siitä oikea kuva.

– Niin kuin on huomattu, niin tieto usein muuttuu, kun se lähtee leviämään sosiaalisessa mediassa tai ihmiseltä ihmiselle, Väänänen lisää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut