Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon itsenäisyyspäivän etäkonsertin solisteina Erin, Kasmir ja Laura Pyrrö – "Konsertin järjestäminen on ehkä tärkeämpää kuin koskaan aiemmin"

Espoon kaupungin itsenäisyyspäivän juhlakonsertin solisteina esiintyvät Erin, Kasmir ja sopraano Laura Pyrrö. Yhtyeenä toimii Espoo Big Band johtajanaan Ville Vannemaa.

Mukana juhlassa ovat myös Uusi Kipparikvartetti sekä Sunan koulun kuoro Tiina Raulan johdolla.

Konsertin juontaa näyttelijä Christoffer Strandberg.

Juhlakonsertti järjestetään koronaepidemian vuoksi nyt ensimmäistä kertaa pelkästään verkossa.

– Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti on traditio, jota haluamme ylläpitää huolimatta poikkeusajasta, kertoo konsertin tuottajana toimiva Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintala.

– Vallitsevassa tilanteessa yhteisöllisyyden merkitys korostuu, ja konsertin järjestäminen on ehkä jopa tärkeämpää kuin koskaan aiemmin.

Espoon kaupunki on järjestänyt itsenäisyyspäivän konsertin jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Konsertti on perinteisesti järjestetty Metro-areenalla ja sinne on jaettu 6 000 ilmaislippua.

Nyt konsertti taltioidaan Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa ennakkoon ilman yleisöä, ja se julkaistaan itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta kello 14 alkaen osoitteessa espoo.fi/livetapahtumat.

Tämän vuoden juhlataltioinnissa julkistetaan vuoden 2020 Espoo-mitalien saajat. Mitaleita on myönnetty Espoon hyväksi tehdystä työstä vuodesta 1972 alkaen.

– Ja ohjelmisto päättyy tänäkin vuonna Sibeliuksen Finlandiaan sekä Paciuksen Maamme-lauluun, Rintala kertoo.

Espoo on viime vuosina taltioinut konsertin myös niiden katsottavaksi, jotka eivät ole päässeet Metro-areenalle.

Rintala kertoo, että verkkokatsojien määrä on kasvanut vuosi vuodelta, ja katsojia on ollut noin 10 000.

Juhlakonserttia voi seurata maksutta tietokoneella, tabletilla tai vaikkapa älypuhelimella. Konserttitallenne on katsottavissa verkossa 5. tammikuuta 2021 saakka.