Koronavirustartuntojen viikkotahti Espoossa jo 234, tänään 38 tapausta – kaupunginjohtaja vetoaa asukkaisiin

Espoossa on todettu kaikkiaan 1 977 laboratoriovarmistettua koronatapausta.

Tuorein tapausluku käy ilmi Espoon kaupungin keskiviikkoisin julkaisemasta viikoittaisesta koronatilannekatsauksesta.

Uusia tapauksia on Espoossa todettu viikossa jo 234. Kahtena edellisenä viikkona tartuntoja oli 145 ja 141.

Jo aiemmin tällä viikolla Espoon perusturvajohtaja Juha Metso sanoi Länsiväylälle, että koronatartunnat ovat Espoossa nousussa.

– Nyt tarvitaan erityistä varovaisuutta, Metso muistutti.

Pelkästään keskiviikkona Espoossa todettiin 38 uutta koronavirustapausta. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä vetosikin espoolaisiin, jotta kaikki noudattaisivat koronaohjeita.

– Huolehdi omasta, läheisten ja myös kaikkien muiden ihmisten terveydestä, kaupunginjohtaja vetosi tiedotteessa.

– Käytä maskia muun muassa joukkoliikenteessä, julkisissa tiloissa, yleisötilaisuuksissa, harrastuksissa, sisäliikuntatiloissa, toisen asteen oppilaitoksissa, kaupassa ja asioidessasi eri palveluissa, kaupunginjohtaja jatkoi.

Metson tavoin myös Mäkelä kehottaa espoolaisia varovaisuuteen.

– Älä kokoonnu isolla joukolla – koronavirus on levinnyt muun muassa juhlissa, ystävien tapaamissa ja kauppakeskuksissa oleskeltaessa, kaupunginjohtaja toteaa tiedotteessa.

Espoon kaupungin tiedotteessa muistutetaan, että yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa edellytetään kaikkien käyttävän maskia ja että vain puolet tapahtumatilan paikkamäärästä on käytössä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina ja käsittelee sitä, tarvitaanko alueelle muita seudullisia ohjeita.

Viimeisten neljän viikon aikana 56 prosenttia koronatartunnan saaneista on Espoossa ollut alle 35-vuotiaita. 18–34-vuotiaiden osuus tartunnan saaneista on ollut 37 prosenttia ja alle 18-vuotiaiden 19 prosenttia eli alaikäisten osuus tartunnan saaneista on kasvanut. 35–54-vuotiaita on tartunnan saaneista ollut 33 prosenttia ja 55 vuotta täyttäneitä 11 prosenttia.

Espoossa ei edelleenkään ole syksyn aikana todettu uusia koronakuolemia, vaan kaikki koronan aiheuttamat 22 kuolemaa ovat keväältä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut