Espoon kaupunkirata ottaa askeleen kohti toteutumista – kaupunginhallitus saa maanantaina eteensä sopimuksen radan aikataulusta ja kustannuksista

Espoon kaupunkirata on jälleen ottamassa askeleen kohti toteutumista. Espoo, Kauniainen ja Väylävirasto ovat tekemässä kaupunkiradan rakentamisesta sopimuksen, jossa sovitaan muun muassa radan toteuttamisen tarkemmasta kustannusjaosta, toteutustavasta ja aikataulusta.

Espoon kaupunginhallituksen on määrä käsitellä sopimusta maanantaina.

Kaupunkiradan rakentamissuunnittelun on tarkoitus alkaa viimeistään ensi vuoden helmikuussa. Rakentamisen on puolestaan määrä alkaa vuoden 2022 aikana. Radan arvioidaan valmistuvan vuonna 2028.

Valtio ja kaupungit jakavat ratahankkeen 275 miljoonan euron toteuttamiskustannukset puoliksi. Espoon osuus koko hankkeen kustannuksista on 40 prosenttia ja Kauniaisten osuus 10 prosenttia.

Käytännössä kaupunkirata muodostuu Leppävaaran ja Kauklahden välille rakennettavista kahdesta lisäraiteesta. Lopputuloksena kaksi raidetta on tiheän kaupunkijunaliikenteen käytössä ja toiset kaksi raidetta kaukojunaliikenteen ja nopean lähiliikenteen käytössä.

Lue myös:

Espoon kaupunkiradan suunnitteluun 11 miljoonaa euroa EU-tukea – myös tunnin junalle rahaa mutta Suomi-rata jäi ilman

Kaupunkiradan maksuosuus kasvoi 55 miljoonalla eurolla odotetusta – "Espoo elvyttää tässä yhtä paljon kuin valtio"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut