Metron matkustajakato jatkunut syksyllä: matkustajamäärät Espoossa noin 43 prosenttia pienemmät kuin viime vuonna

Matinkylä oli Espoon metroasemista vilkkain sekä tämän että viime vuoden tammi-syyskuussa. Arkisto/Päivi Tuovinen

Matkustajat ovat palailleet metroon hiljakseen kevään koronakuopan jälkeen Espoossa. Viime vuoden matkustajamääristä oltiin silti alkusyksystäkin yhä kaukana, ilmenee Helsingin seudun liikenteeltä HSL:ltä saaduista metron asemakohtaisista käyttäjämääristä.

Elokuussa Espoon puolella sijaitsevilta asemilta noustiin metron kyytiin noin 652 000 kertaa ja syyskuussa lähes 683 000 kertaa. Nousumäärät olivat kuitenkin kumpanakin kuukautena noin 43 prosenttia pienemmät kuin viime vuoden elokuussa ja syyskuussa.

Metroon nousseiden määrä notkahti keväällä rajusti koronapandemian seurauksena Espoossa.

Suurin pudotus metroon nousijoiden määrässä koettiin huhtikuussa. Tuolloin Espoossa sijaitsevilta asemilta noustiin metron kyytiin hieman alle 242 000 kertaa, mikä on peräti 77 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

Espoon puolella on nykyisin kuusi metroasemaa: Matinkylä, Niittykumpu, Urheilupuisto, Tapiola, Aalto-yliopisto ja Keilaniemi. Espoon metroasemista nousijamäärien perusteella vilkkain oli sekä tämän että viime vuoden tammi-syyskuussa Matinkylä ja hiljaisin puolestaan Keilaniemi.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut